Liberalii bistrițeni, la CN. PNL: Iohannis susținut pentru un nou mandat, Orban premier. Deciziile luate

Holistic

Mai mulți liberali din Organizația Județeană Bistrița-Năsăud au participat la Consiliul Naţional al PNL, care în contrapartidă la Congresul Extraordinar al PSD desfășurat cu o zi înainte a decis prin vot susţinerea preşedintelui României Klaus Iohannis pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea liderului PNL Ludovic Orban pentru postul de premier dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare.

Pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule.

În ceea ce privește propunerea de premier, Ludovic Orban l-a avut contracandidat la vot pe Viorel Cataramă. Din 821 de voturi, Ludovic Orban a obținut 685, iar Viorel Cataramă – 113. Restul au fost nule.

   

”Este o necesitate din punct de vedere statutar, este o necesitate din punct de vedere politic, validarea candidatului la preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, după o bună perioadă de vreme, adversarii noştri politici au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis este ales preşedinte al României drept candidat din partea PNL. PNL s-a angajat în parteneriat cu preşedintele României să pună în practică proiectele lansate în perioada candidaturii. De astăzi, PNL are candidat: Klaus Iohannis, actualul președinte al României. Vom veni și cu un program de guvernare, dar nu cu o colecție de minciuni cum a făcut PSD”, a afirmat Ludovic Orban.

”Dați cu parul în  șeful de la PSD!”

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să înceteze cu ”blaturile”, le-a spus că începând de astăzi partidul este în ofensivă şi că ”oastea trebuie trezită”, afirmând că vrea ca fiecare şef de organizaţie ”să dea cu parul” în şeful de la PSD: ”Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! Sunt un om blând, care iubeşte oamenii, care întotdeauna am preferat în acţiunea politică să conving, nu mi-a plăcut să fiu ascultat de frică, dar nu voi mai accepta ca 75-85% din partid care munceşte să bată pasul pe loc din cauză că 25% din partid nu munceşte. Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos”.

El a adăugat: ”Trebuie să lăsăm deoparte agendele personale. Cea mai bună modalitate ca obiectivul tău de carieră să fie realizat este să fii într-un partid puternic, care câştigă alegerile. Trebuie să pună toţi osul la treabă, nu numai unii să ducă greul bătăliei, în timp ce alţii stau binişor şi se uită, aşteptând eventual să-şi rupă gâtul cei care se bat pentru partid. Bătălia se va câştiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă”.

Consiliului Naţional al PNL a avut pe ordinea de zi prezentarea raportului Biroului Executiv, a raporturilor de activitate ale grupurilor parlamentare, adoptarea criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale, precum şi a rezoluţiei privind strategia PNL de deschidere către societate – ”PNL zi de zi alături de oameni”.

”Fiecare membru al partidului are responsabilități. Fiecare ales trebuie să spună ce face, pentru a avea un tablou cât mai clar și pentru a lua cele mai eficiente și mai bune decizii. PNL poate câștiga alegerile”, a menționat secretarul general al partidului, deputatul Robert Sighiartău, care a condus lucrările CN.

Deschiderea către societate

Toate filialele partidului sunt obligate să aibă pagină de Facebook şi site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media.

”Filialele judeţene şi locale ale Partidului Naţional Liberal vor avea: 1. pagină de facebook prin care să fie promovată echipa, separat de cea a preşedintelui acesteia, dar şi campaniile şi poziţiile exprimate de Biroul Executiv al partidului respectiv deciziile conducerii filialei, evenimentele şi acţiunile ce urmează a se desfăşura sau rezultatele celor care au avut loc; 2. pagină de internet unde se vor găsi cu uşurinţă informaţii precum: CV-urile reprezentanţilor partidului în autorităţile judeţene şi locale, dar şi la nivel naţional, câte o adresă de e-mail a fiecăruia şi numerele lor de telefon, programul audienţelor săptămânale. De asemenea – toate poziţiile publice ale partidului”, prevede documentul. Totodată, pe fiecare pagină de internet ar trebui poziţionat, ”cât mai vizibil, formularul de înscriere pentru orice persoană dornică să se alăture echipei PNL, un formular simplificat şi conectat la baza de date naţională a partidului pentru păstrarea unei evidenţe riguroase”.

Evaluarea filialelor

Hotărârea privind criteriile de evaluare a filialelor partidului stabileşte că în săptămâna premergătoare începerii trimestrului, vicepreşedinţii regionali şi secretariatul general al PNL stabilesc cu fiecare filială judeţeană planul de acţiune trimestrial şi obiectivele asumate de aceasta, conform criteriilor de evaluare a performanţelor filialei.

Evaluarea implementării planului de acţiune şi a îndeplinirii obiectivelor asumate se face de către secretarii regionali, sub coordonarea vicepreşedinţilor regionali, în termen de 15 zile de la finalizarea trimestrului şi are la bază raportul adoptat de fiecare filială judeţeană. Concluziile evaluării se prezintă în Biroul Executiv al PNL, care dispune măsurile necesare pentru îmbunătăţirea activităţii filialelor PNL.

Criteriile de evaluare a activităţii filialelor judeţene vizează numărul de membri nou înscrişi, de organizaţii nou înfiinţate, sondajelor de opinie, de localităţi cu candidaţi de primari desemnaţi, de întâlniri şi documente realizate de comisii de specialitate, de procese-verbale ale reuniunilor organismelor statutare, de sedii noi de organizaţii locale deschise, branduite, de membri PNL care participă la diferite programe de pregătire iniţiate la nivel judeţean, de întâlniri ale conducerii filialei cu membrii de partid şi numărul membrilor liberali care participă la aceste întâlniri, de evenimente organizate de organizaţiile partidului, de proiecte de hotărâri iniţiate de grupurile de consilieri.

De asemenea, criteriile de evaluare vizează numărul de campanii publice derulate pentru susţinerea unor iniţiative ale liberalilor, de apariții media, de materiale informative realizate şi distribuite către cetăţeni, de conturi de Facebook aflate în reţeaua locală a membrilor filialei, de prieteni/followeri noi pe conturile liderilor filialei şi ale aleşilor proveniţi din cadrul filialei, de vizualizări ale paginilor oficiale ale filialelor/lună, al grupurilor locale deschise, de acţiuni comune ale organizaţiei cu societatea civilă şi de parteneriate, acorduri de colaborare, proiecte comune realizate de organizaţie cu societatea civilă.

Hotărârea prevede şi instituirea unor mecanisme de evidenţiere, de premiere a membrilor PNL pentru participarea la acţiunile, evenimentele, campaniile partidului.

În ceea ce priveşte activităţile de dezvoltare în plan organizatoric, se prevede, între altele, înscrierea de membri noi, constituirea de organizaţii locale, de cartier, săteşti şi de secţii de votare, efectuarea de sondaje în localităţi şi desemnarea candidaţilor de primar.

Moțiune de cenzură

Liberalii au anunțat că vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare.

La reuniune au luat parte 800 de liberali.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Calin Mar.

  Blatul cu PeSeDe se face la nivel inalt! Cum sa vrei sa ii bati cu un om lipsit de substanta in functia de sec. general!? A trebuit sa vina altul la microfon sa organizeze oamenii cand se dadeau buletinele de vot. Omuletul nu ar fi in stare sa organizeze activitatea nici intr-un chiosc de placinte.

  (29)
 2. altii care cred ....ca tara merge in directia buna!!!!

  curaj….luati exemplu de la pesede… aia au precedentul congreselor…voi ce aveti…mandate????

  (-3)
  • Rabinul

   Nu spune nimeni ca PSD este mai bun dar cand vad ce oameni ajung sa conduca PNL chiar imi dau seama ca in urmatorii 10 ani nu vom putea vorbi de opozitie in Romania! Orban, Sigartau, Gorghiu caricaturile politice ale asa zisei opozitie din Romania! Oameni care nu aveau ce cauta la conducerea PNL!

   (4)
 3. pentru VAI si AMAR

  Domnule VAI si AMAR, din graba am tastat gresit nu este cazul sa faci o tragedie, sunt atatea greseli si sunt convins ca multi gresesc din graba de a scrie. Scuze.

  (15)
 4. Anton

  dr. ciomu, sau ce-a mai rămas din cioama !
  Voi aveți o fixație paranoică cu statul paralel.
  PSD e partidul stat, paralel cu nevoile românilor.

  (-2)
 5. Blatiștilor !

  Drag PNL, te -am votat de câteva ori ! De fiecare data mi-ai trădat așteptările ! Mai mult de atât , te-ai aliat cu PSD spre nenorocirea României ! Ați votat legea vânzării terenului către străini și legea alegerii primarilor intr-un singur tur !Pe plan local dezastrul “oltenesc “ a fost total ! Doar pentru aceste mișelii (au fost mult mai multe), dacă as traii 1000 de ani , niciodată nu vei mai avea votul meu !

  (-30)
 6. Adrian Bechis

  Nici nu stiu cum sa reactionez, sa rad , mai degraba imi vine sa plang. Anul 2018, presedintele PNL , al doilea partid politic din Romania, vine cu un discurs politic care ma cutremura , ceva de la rascoala din 1907, fratilor luati parul. Incredibil dar adevarat, Ludovic Orban, marele lider, noua viziune . Oare inaintasii lor politici, ce vor face in noaptea asta, eu cred ca nu prea reusesc sa adoarma. Daca avem sansa sa il avem si premier pe acest domn, totul o sa fie perfect….!!! La final mi-am permis o mica gluma, chestia cu premierul bineinteles, pentru ca, nu cred sa fie pre curand.

  (3)
  • Nelu cumintelu

   Stii cum sa reactionezi,iti spun eu.Du-te si fa pipi ca esti palid de la micile tale glume expirate.

   (-3)
 7. Balan Marius - contribuabil

  Dati cu parul in sefii de la PSD ! Mama cat curaj. Atrag atentia d-le Presedinte ORBAN ca la noi in Bistrita interventia MILITIEI LOCALE se face la semnalul pixului rosu si evacuarea se produce instantaneu. Va spune asta STAN PATITUL care nu a dat cu PARUL ci cu CUVANTUL si tot asta am patit. Asa ca VIDEAZ !

  (2)
 8. SIF

  PSD nu as putea vota din principiu, hotia este la ea acasa de cand sunt acesti oameni la conducere si cand vad oameni ce cred propaganda cu „statul paralel” am o oarecare ciuda cu privire la faptul ca votul meu este este egal cu al lor… De PNL ce sa mai zici… exact cum au mai spus si alte persoane in comentariile de mai sus, nu ai cu cine, Orban??? Serios??? Pai de astia de la Bistrita nici nu pot sa ma gandesc sa fie vreunul capabil… Sa nu ma duc la vot??? Nu pot!!! Pt ca o sa mearga asistatii sociali si cretinii ce cred in „statul paralel”. „Dar eu cu cine votez?”. Incercati oameni buni sa va descurcati cum puteti, (munca pt ca nu pot indemna oameni la cersit sau furat pt ca oricum sunt prea multi din aceeia), se anunta ani grei pentru tara noastra 🙁

  (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.