Ce liberali bistrițeni vor funcții în PNL la nivel național

Holistic

La Congresul PNL din 17 iunie, la care vor participa 5.000 de delegați, vor fi organizate alegeri pentru președinția Partidului Național Liberal, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei de Arbitraj și ai Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

Marți 13 iunie, la ora 11.00, a expirat termenul pentru depunerea candidaturilor din partea membrilor PNL pentru funcțiile în conducerea formațiunii politice, informează PSnews.ro.

Din partea organizației județene a PNL Bistrița-Năsăud candidează pentru funcții de membri în BPN: Ioan Turc – președintele filialei, deputatul Robert Sighiartău și Teodor Hășmășan. Avocatul Diana Morar și-a depus candidatura pentru o funcție de membru în Comisia de Arbitraj.

La congresul partidului care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, filiala Bistrița-Năsăud va trimite 91 de delegaţi, membrii Biroului Politic Judeţean, preşedinţi de organizaţii, primari, consilieri judeţeni şi locali.

PNL Bistriţa-Năsăud a stabilit că va susţine toate cele trei moţiuni care au fost anunţate, respectiv ale lui Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă, însă moţiunea susţinută de Viorel Cataramă nu a primit susţinerea filialelor pentru a fi supusă dezbaterii votului în cadrul Congresului PNL din 17 iunie, lupta pentru preşedinţia partidului urmând să se dea între Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

La vizitele candidaţilor la şefia PNL în judeţ, lucrurile au stat în felul următor: liderul judeţean Ioan Turc şi-a declarat susţinerea pentru Cristian Buşoi, deputatul Robert Sighiartău, prim-vicepreşedintele Stelian Dolha, secretarul general Vasile Silaşi, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri PNL, Florin Urîte, au venit alături de Ludovic Orban, iar Ioan Oltean şi Dorin Dobra, doi foşti parlamentari, au făcut lobby pentru Viorel Cataramă.

Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea susţinerii moţiunilor la lucrările Congresului, primul fiind candidatul Cristian Buşoi, urmat de candidatul Ludovic Orban, fiecare moţiune având alocate câte 60 de minute, se arată într-un comunicat de presă.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.