Lecţie de istorie în aer liber pentru elevi de clasa a VI-a, la comemorarea Holocaustului în România

Holistic
Elevii clasei a VI-a A de la Şcoala Generală nr. 3 au participat la ceremonia care s-a desfăşurat la Monumentul Deportaţilor.

Ziua comemorării Holocaustului în România (9 octombrie) a fost marcată în Bistriţa luni, când la Monumentul Deportaţilor de pe Str. Gen. Grigore Bălan a avut loc o ceremonie de depunere de coroane.

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, deputatul PSD Emil Radu Moldovan, viceprimarul George Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Luca Iancu, preşedintele Societăţii de Concerte Bistriţa, Gavril Țărmure.

Din Bistriţa-Năsăud, peste 6.000 de evrei au fost luaţi din casele lor în iunie 1944 şi deportaţi în Germania. Din cauza condiţiilor grele 300 de evrei au murit înainte de a fi deportaţi şi au fost înmormântaţi în incinta lagărului, într-o groapă comună. Dintre cei care au fost transportaţi cu trenurile în Germania, doar 700 au reuşit să se mai întoarcă acasă. Evreii din Bistriţa au fost duşi iniţial într-un lagăr la 4 km de Bistriţa, pe teritoriul actualei Staţiuni de Cercetare şi Producţie Pomicolă Bistriţa.

Mai multe imagini de la comemorare, pe pagina noastră de facebook

 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.