”Lăsatu’ Secului” la Susenii Bârgăului, sărbătoare la Budeşti

Holistic
Duminică 11 noiembrie vor avea loc o serie de spectacole folclorice cu ocazia festivalului interjudeţean ”Lăsatu’ secului” de la Susenii Bârgăului şi a sărbătorii satului Budeşti, la care vor participa nume cunoscute ale cântecului popular din Bistriţa-Năsăud şi formaţii de dansuri.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria şi Consiliul Local Prundu Bârgăului şi Parohia Ortodoxă Susenii Bârgăului organizează festivalul interjudeţean ”Lăsatu’ secului”, ediţia a X-a.

La spectacolul folcloric de duminică 11 noiembrie, ora 13.00, la Căminul Cultural din Susenii Bârgăului, participă ansamblurile „Bârgăul” – Susenii Bârgăului, „Tihuţa” – Tiha Bârgăului, „Sălăuţa” – Telciu, „Rapsodia Trişcaşilor” – Leşu, „Balada” – Bistriţa, ”Poieniţa“ – Poiana Stampei.

În aceeaşi zi, duminică 11 noiembrie, are loc în organizarea Primăriei şi Consiliului Local Budeşti, a Paroxiei Ortodoxe Budeşti şi a Centrului Judeţean pentru Cultură ”Sărbătoarea satului Budeşti”.

La ora 9.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie, la 12.00 vor fi inaugurate obiectivele realizate în comună în acest an, iar de la 14.00 este programat un spectacol folcloric cu grupul vocal al Şcolii Generale Budeşti – prezentarea costumului popular din zonă de către elevii clasei a VIII-a, formaţia de dansuri populare din Budeşti, formaţia de dansuri ţigăneşti „Floare de salcâm” din Ţagu, soliştii Florentina şi Petre Giurgi, Cornelia Ardelean Archiudean, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Ioan Dordoi, Ioachim Spân, Cristina Retegan, Felix Gălan, Veronica Bălan, Nicolae Cioanca.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.