Un lanţ internaţional care comercializează ”totul pentru casă” îşi deschide magazin la Bistriţa

Un lanţ internaţional de distribuţie care comercializează „totul pentru casă” şi care este deţinut de fondatorul original, cunoscut drept un comerciant care are întotdeauna „o ofertă extraordinară”, îşi deschide magazin la Bistriţa.

Este vorba de retailerul danez de mobilă şi accesorii JYSK, deținut de Lars Larsen, cu care Element Development, companie specializată în dezvoltarea de proiecte imobiliare, a semnat un contract pentru o suprafaţă de 1.275 mp în Bistriţa Retail Park de pe Calea Moldovei nr. 13, lângă Selgros. Antreprenorul general al proiectului este compania locală Campeador.

Potrit unui site de recrutare, JYSK este în căutarea unui director de magazin pentru Bistrița: „Îți place să obții rezultate excelente în vânzări și faci eforturi suplimentare pentru a le obține? Îți place să lucrezi într-o companie dinamică și cu multe provocări? Vrei să performezi împreună cu echipă ta? Atunci, tu ai putea fi cel pe care îl căutăm”, anunţă compania.

Conform anunţului, directorul de magazin trebuie să dea dovadă de experiență în obținerea unor rezultate excelente cu echipa, să fie activ și vizibil în cadrul echipei sale, să ia decizii singur într-un mediu activ și dinamic, să îşi asume întreaga responsabilitate pentru toate deciziile din magazin.

Viitorului director, JYSK îi oferă „o cultură organizaționala extraordinară în care deciziile se iau rapid și sunt practice, oportunități de dezvoltare și traininguri de înaltă calitate, bonusuri atractive care răsplătesc vânzările și rezultatele extraordinare, șansa de a concura, de a câștiga și de a sărbători performanțele excelente, structură și concepte care oferă oportunități pentru rezultate excelente, un tort de aniversare, cafea și multe fructe”.

Ce este JYSK

JYSK a deschis în 1979 primul magazin în cel de-al doilea oraş ca mărime din Danemarca, Aarhus – unde, întâmplător, se află şi acum. La vremea aceea, potrivit site-ului companiei, Lars Larsen avea planuri mari, dar nu şi-ar fi imaginat niciodată cât de rapid va creşte compania sa. Larsen a continuat să deschidă câteva magazine de succes JYSK Sengetøjslager (numele original al magazinului până în 2001) în diverse locaţii din Danemarca, iar în 1984 a deschis primul magazin în afara graniţelor, în ţara vecină, Germania.

În prezent, Grupul JYSK cuprinde peste 2.400 de magazine în următoarele 48 de ţări din întreaga lume: Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Ţările de Jos, Slovacia, Germania, Austria, Elveţia, Islanda, Canada, Groenlanda, Insulele Faroe, Estonia, Letonia, Lituania, Ucraina, Kosovo, Bulgaria, Kazakhstan, România, Franţa, Marea Britanie, Slovenia, Macedonia, Croaţia, Italia, Spania, Bosnia şi Herţegovina, China, Serbia, Armenia, Muntenegru, Indonezia, Grecia, Singapore, Albania, Vietnam, Malta, Portugalia, Georgia, Bielorusia, Tajikistan, Moldova și Belgia.

Cifra anuală de afaceri a grupului este de 3,12 miliarde de euro. Creşterea este stabilă şi controlată, iar personalul total constă din aproape 21.000 de angajaţi.

Bistrița Retail Park, în primăvara anului viitor

Odată cu deschiderea magazinului Selgros, parte a Bistrița Retail Park de pe Calea Moldovei nr. 13, se lucrează intens la construirea galeriei comerciale din imediata apropiere. Bistrița Retail Park reprezintă o investiție de 7,5 milioane de euro pentru o galerie comercială de 9.000 mp, alături de magazinul Selgros, beneficiar fiind Element Development. Conform panoului de lucrări, acestea au început în 11 septembrie a.c. și se vor încheia în 15 martie 2018, fiind realizate de firma Campeador, astfel că galeria se va deschide în primăvara anului viitor. Galeria comercială va avea spaţii ce vor fi închiriate pentru firme româneşti şi străine în domeniul produselor nealimentare. Vor fi 22 de magazine diferite, în funte cu JYSK.

B1 Retail Park, în curând

Prima galerie comercială care va fi deschisă la Bistriţa, și la care se lucrează de zor zilele acestea, este în incinta B1 Retail Park de pe Calea Moldovei, situat în vecinătatea magazinului Kaufland. Potrivit unor surse Timp Online, galeria comercială se va deschide înainte de sărbătorile de iarnă, mai precis în data de 23 noiembrie. În incinta galeriei, veţi găsi restaurant KFC și magazine precum H&M, Hervis, Takko, New Yorker, Deichmann, Pepco, Flanco, LC Waikiki, CCC, Pepco, Noriel și Plafar, dar şi unităţi locale. Cei care şi-au rezervat spaţii în galerie le vor primi după jumătatea lunii noiembrie ca să le poată amenaja în vederea deschiderii.

Investitorul, Mitiska Reim, un fond privat de investiții specializat în real estate, cu sediul în Bruxelles, Belgia, a grăbit mult lucrările ca să prindă perioada dinainte de sărbătorile de iarnă. Reprezentatul dezvoltatorului a precizat că B1 Retail Park va fi un modern centru de retail cu un mix atractiv de branduri internaționale și naționale, desfășurat pe 13.000 mp, cu 500 de locuri de parcare în total. Vor fi create circa 250 de noi locuri de muncă în urma investiției de circa 2 milioane de euro.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Viorel

  NU ar trebui sa fie nici o bucurie….Sa ne fie rusine ca natie si ca localnici ca intr-o zona forestiera („mai mult la trecut”) nu suntem capabili sa avem o fabrica de mobila si magazine de profil autohtone.Cit de mindria nationala…sa cumparam de la danezi si olandezi care ne privesc ca pe ultimi oameni…Pacat….

  (12)
  • toti

   Am desfintat CPL-ul pentru a vinde alti aici mobila facuta din lemn trimis de aici pe nimic. Mobila pe care poate o fac si unii romani care sunt sclavi acolo….foarte trist. Politicienii care sunt autori morali pentru multi care s-au sinucis din cauza lipsurilor, familii distruse, copii singuri ce spun ?…Nu mai vorbesc de partea economica…industrie, agricultura, resurse…etc…

   (11)
  • Anna

   in toata LUMEA se procedeaza asa , COMERT se cheama asta , si eu am cumparat aici in Germania produse romanesti si m-am bucurat f mult …..deci trebuie privit in viitor si nu numai sa criticam …..in ceea ce priveste romani sclavi , nu cred ,de ce nu vorbiti cu cei care lucreaza si ACUMA si s-au stabilit in alte tari DECENTE ( poate nu cu gandul sa ramana ) cum le merge ca la niste sclavi ???,Si bistritenii care VOR SA MUNCEASCA o sa o poata face ,tinand cont de locurile munca puse la dispozitie odata cu deschiderea acestor unitati comerciale, cu respect

   (6)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.