La Ghinda, ca la Ateneu. Cine spune că va începe campania ”Dați-mi un leu pentru căminul meu!”

Holistic

Aflat într-o avansată stare de degradare, căminul cultural din localitatea Ghinda nu își găsește salvatorul cu una cu două, a atras atenția, la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița avocatul Ioan Someșan care este delegat sătesc al acestei comunități.

”Se pare că datorită administrației întortocheate nu se poate rezolva această problemă care este urgența urgențelor: este vorba de căminul cultural din Ghinda care este distrus, grav afectat, neutilizabil. Am fost la Centrul Cultural Municipal să discut cu domnul director Cosma, l-am informat că există și un responsabil de cămin care ține de cultură, mai sunt și eu delegat sătesc, așa că am luat problema în mână și vreau să o rezolv. Cei de la Cultură mi-au spus că Primăria Bistrița se ocupă. La Primărie am fost la Direcția Tehnică, am informat și conducerea Primăriei, dar nu am nicio speranță că se va rezolva ceva. Atunci cred că o să aplic un dicton care s-a aplicat cândva și la nivel de țară și o să mă duc să cerșesc: dați-mi un leu pentru căminul meu!. Dacă nici măcar acoperișul nu se poate repara, se distruge complet. Aici există tot spațiul necesar și pentru un botez, și pentru înmormântare, chiar pentru o nuntă, încăpând în acest cămin vreo 300 de persoane”, a spus Ioan Someșan încercând să îi atragă atenția primarului Ovidiu Crețu că administrația ar avea obligația să repare acest imobil.

În replică, edilul Bistriței i-a spus: ”Domnul Maftei Pop, delegatul sătesc din Slătinița, s-a oferit să vă dea țiglă de pe căminul lor, dar eu i-am explicat că dumneavoastră, celor din Ghinda, nu vă trebuie țiglă, vă trebuie să vină cineva care să vă facă acoperișul. La Slătinița, dacă au avut țiglă, au rezolvat problema ei, în sat. Eu i-am explicat că, la Ghinda e altă situație, nu e ca la Slătinița! Materialele recuperabile de la demolările pe care le facem, inclusiv de la Slătinița, le vom utiliza pentru reparații, însă reparațiile pe care le cereți dumneavoastră nu o să rezolve problema. Va trebui și la Ghinda să facem același lucru pe care l-am făcut la Sigmir și care suntem în punctul de a-l face la Slătinița unde am predat amplasamentul constructorului. Trebuie să se apuce de lucru”.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.