”Justiția trebuie apărată. Fac un apel: lăsați orgoliile deoparte!”

”Am semnat și susțin ferm în mod public că toți parlamentarii opoziției ar trebui să semneze și să își asume sesizarea către Curtea Constituțională a României cu privire la modificarea legilor justiției, modificare făcută în mare grabă, pe repede înainte și într-un mod neortodox de către majoritatea parlamentară. Fără echivoc, acest lucru trebuie făcut pentru apărarea independenței magistraților și a statului de drept din România. Nu există motivație pentru care parlamentarii din opoziție să nu susțină acest demers absolut necesar pentru apărarea justiției!”, a postat pe Facebook deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.

Parlamentarul bistrițean face ”apel către toți parlamentarii opoziției din județ și din țară să susțină aceste demersuri, iar pentru cei din PNL, singurii care nu au semnat aceste sesizări, ținând cont că mai este nevoie doar de patru semnături, vreau să transmit un singur mesaj: lăsați orgoliile deoparte și semnați aceste sesizări dacă nu aveți “BLAT”/înțelegere tacită cu PSD, noi cei din opoziție trebuie să luptăm împotriva acestor modificări, nu să le susținem. NU corupția, DA justiția”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. tinu

  Legile Justiţiei sunt problematice nu doar prin prisma pericolelor pe care, cu intenţie, le aduc sănătăţii sistemului judiciar, ci şi a grabei şi a superficialităţii cu care au fost lucrate. In spatele unor aparente masuri necesare de imbunatatire a actului judiciar se ascunde, intentia de a subrezi lupta impotriva coruptiei si de a pune la adapost politicienii cu probleme penale.

  (-2)
 2. Gânditorul de la Hamangia

  Dacă vreţi să nu se poată descurca nimeni în legile din România continuaţi să modificaţi legislaţia. Un exemplu concret vi-l dau eu, care având nevoie de căutarea prevederilor a două articole din Codul Financiar al României, (Legea nr. 571/2003) am lucrat din greu vreo două ore, deoarece de-a lungul timpului au fost făcute atâtea modificări, cu trimiteri la OG şi OGU, încât nu mai ştii care mai este în vigoare şi pe care l-au aplicat funcţionarii ANAF, ca să nu se poată găsi vinovatul care a încălcat legislaţia intenţionat pentru a executa un ordin venit de „sus”, în vederea aducerii la Bugetul Naţional cât mai multe venituri, în momentul actual, de astuparea unor goluri imense , devenite cratere periculoase, dar în curând (e vorba de doar cîteva săptămâni) când va irupe vulcanul „noroios” creat de guvernarea proastă a majorităţii, de a face ascunse minciunile prin care au amăgit pe bieţii electori în vederea obţinerii cu orice preţ a „frâielor puterii”, crezând că întregul popor este „prostul satului”, dar nu i-au găsit încă, tot mai caută, somându-i pe contribuabili să plătească nişte datorii inventate sau făcute chiar de funcţionarii ANAF, pentru a executa ordinele primite, „Asta-i România” conform unui copil care a postat pe pagina de socializare acest slogan. E foarte adevărat.

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.