Cum justifică primarul Traian Ogâgău cumpărarea maşinii Audi Q5 pentru Primăria Sîngeorz-Băi

Holistic

ACTUALIZARE Primarul din Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a explicat, pe Facebook, care este „adevărul despre mașina second-hand a Primăriei Sîngeorz-Băi”. Edilul a spus că a preferat să dea 25.000 de euro de la bugetul local pe un Audi Q5 second-hand decât 20.000 de euro pe o Dacia Duster nouă.

„De când sunt primar, de doi ani, nu am reuşit să luăm un autovehicul atât de necesar primăriei noastre şi am pus la dispoziţie maşina mea personală. După doi ani, nu am mai putut-o lăsa fiindcă fiecare şofer o lua şi o plimba şi maşina se distrugea. Am luat o maşină pentru primărie în două rate, absolut impecabilă pentru atâtea drumuri la Bucureşti pentru implementarea proiectelor de cel puţin 20 de milioane de euro la Sîngeorz-Băi. Maşina a costat 25.000 de euro TVA inclus. O plătim în două rate, una acum, alta la rectificarea de buget. Nu este leasing, nu e absolut nimic. Nu are nicio problemă domnul deputat Sighiartău, astăzi a aflat. Comautosport nu e firma dânsului, e afacere de familie. Am găsit-o, ne-a convenit preţul, am luat-o prin Ocolul Silvic, e contract de comodat, ca la majoritatea primăriilor. Veţi vedea că în judeţ sunt maşini de două ori mai scumpe ca aceasta. E maşina Sîngeorzului, nu a mea, după doi ani în care o Toyota Rav 4, maşina mea, a fost la dispoziţia Primăriei zi şi noapte. (…) Poate pentru modul cum se lucra înainte era suficientă o maşină, dar pentru cum se lucrează acum avem nevoie de o maşină de viteză cu care să mergem şi să venim de la Bucureşti”, a spus primarul.

„Astfel de manipulări expirate din partea impostorului D. S. care a reușit singurul proiect în două mandate de parlamentar, acela de reintroducerea a trenului Ilva – Rodna. Acest proiect a adus un prejudiciu bugetului de stat de 20.000.000 lei vechi, atât a făcut acest politruc pentru Valea Someșului și Sîngeorz-Băi, în rest doar dezbinare și vrajbă între oameni! În viața lui nu a fost în stare să facă absolut nimic decât să se plimbe pe 50.000 lunar și să manipuleze cetățenii crezând că sîngeorzenii sunt ușor de manipulat, or fi, nu vor fi…. vom vedea! Noi, administrația locală, în cei doi ani, am reușit să implementăm proiecte de 20.000.000 euro! Mulţumesc tuturor pentru implicare! Împreună facem lucruri minunate!”, a scris Traian Ogâgău pe Facebook.

Cu o zi înainte, liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a spus că ”în orașul în care nu sunt bani pentru piatră să astupi craterele din străzi, în stațiunea care a refuzat bani de la guvern pentru două proiecte, caz unic la nivel național, în orașul în care nu sunt bani pentru becuri, da… se găsesc bani pentru o mașină de lux”. Detalii aici.

Deputatul Daniel Suciu a reacţionat pe Facebook după postarea lui Traian Ogâgău: „Primarului ce cântă-n strană, lăcrimând…Nu este nici măcar un drept la replică, pentru că la nesimțire nu poți să răspunzi cu aceeași monedă. Nici nu mă mai refer la epopeea mașinii Domnului Primar, nici la minciunile repetate obsesiv…doar remarc ceea ce știe toată lumea. Că Domnul Primar nu are nimic sfânt. Doar impostură mai scumpă decât noua mașină a Domniei Sale. Când ești bărbat te lupți cu adversarul, lăsându-i moșii și strămoșii în pace, că ei nu pot să mai spună nimic. Moaștele pomenite în batjocură de Domnul Primar sunt mormintele bunicilor mei, Ioan și Ioana Jarda, vinovate fără vină într-un delir fără noimă a Întâiului Gospodar al orașului. Pentru asta, Domnule Primar, poți să cânți cât vrei în strană, la câțiva metri de mormintele bunicilor mei, poți să predici cât îi vrea fraților penticostali, că rezultatul e acelaşi. Zero! Să fii sănătos! PS – am folosit intenționat majuscule vorbind despre un primar și un domn, că poate le învață semnificația”.

Google Ads

Comentarii

 1. Vasile

  Sa-ti fie rusine „stimabile” e a doua oara cand esti mandatat de primarie pentru un lucru si faci cu totul altceva , sa-ti fie rusine si pentru comentariile legate de familia deputatului din Singeorz-Bai pe care le faci „moaste” . Rusineeee.

  (0)
  • La Famiglia / Cosa Nostra

   Nu e firma deputatului Sigartău, e afacere de familie :))))))
   Doamne feri la ce vă pretati pentru niște bani …

   (0)
 2. Ceferist

  Ordinar primare! Bunicii deputatului Suciu sunt ingropati in curtea bisericii, langa mama primarului. Si cand te lasa nervii trebuie o minima decenta. Rusine Ogagau!

  (0)
 3. Angajat al primariei

  Nu imi voi da numele ca in primaria lui Ogagau este teroare. Dar..sa minti spunand ca ai nevoie de masina pentru drumuri la bucuresti si el a facut 2 drumuri in tot mandatul pana acum, sa minti sa spui ca are proiecte de 20 de milioane, cand ele sunt facute numai cu prieteni pe banii nostri, astea le intrece pe toate. Vine cand are chef la primarie, nu dai de el cu zilele, are in cap numai chefuri, ne scoate ca pe vite la curatenie si la facut de mancare pentru ideile lui…asta e Ogagau! Sa iti fie rusine pentru ce ai facut in astia doi ani…numa circ

  (0)
  • ionica

   Nu este teroare in primaria Sg Bai! Este un primar care incearca sa va educe, sa va aduca pe o cale NORMALA, a muncii in folosul societatii, a localitatii in care traiti! Ati vazut CAT cu CUM se lucreaza intr-o primarie dintr-un satuc din Ungaria, sau din Germania?! Nu e rusinos sa faci curatenie, pentru asta ar trebui sa iesiti din proprie initiativa… e chestiune de bun simt elementar! Voi, „angajatii bugetari” v-ati invatat doar sa scormoniti dupa inca niste „drepturi” si sa rupeti scaunele institutiilor cu lenea voastra, sa vina altii sa va impinga de la spate pe „domniile voastre”, voi, cei care ati uitat de unde ati plecat! Va luptati pe viata si pe moarte sa ocupati niste posturi de „functionar public”, uitand ca ar trebui sa puneti osul la treaba, nu sa va inversunati intr-un spirit de turma negativ. Circul il faceti voi, „corul” cate unui „ceteras” care doar atata stie sa va invete! Vedeti-va de TREABA si trageti la caruta primariei, nu la dricul carcotasilor! Sg Bai va trebui sa redevina cu rabdarea, intelepciunea si cu efortul vostru asumat, ceea ce a fost odata!

   (0)
  • Cristian

   Mai Ionica…
   Tragi fiecare la caruta pentru care te-ai pregatit. Nu mi se pare corect ca un functionar public, care si-a tocit coatele pe bancile vreunei facultati, sa faca curatenie in parc dupa niste nesimtiti. Asta in conditiile in care minunatul vostru oras dispune de o echipa destul de serioasa de angajati la salubritate, plus cei de la „416”. Ideea de a scoate angajatii primariei la curatenie e doar pentru a-i umili, si pentru ca onoratul vostru Domn Primar sa dea bine in fata alegatorilor care nu judeca, cum ca ii pune pe aia la treaba. Fiecare functionar din primarie are o fisa a postului, in care nu sunt specificate niciunuia indatoriri de maturatori de strada. Daca tu vrei sa faci curatenie in jurul tau educa pe cei pe care ii vezi facand mizerie, sau implica-te in orice alt fel, pentru ca fiecare angajat al primariei munceste in interesul concitadinilor vostri pe postul pe care e angajat acolo. Pricepi?

   (0)
 4. Liviu

  Viața la țară. S-au ajuns țăranii, Dusterul e prea basic pt ei.
  Toate administrațiile ar trebui condiționate sa cumpere mașini din producția internă: Dacia sau Ford.
  La Consiliul Județean avem Touareg

  (0)
 5. Sam

  Ba payzanilor, primar mai bun ca oga nu ti avea veci si nici nu meritati.
  Donsorului suciu ii pute oaia lui daia, e baiat gigea de bucuresti, asa ca sa va para bjne ca aveti astfel de primar

  (0)
 6. Adrian C.

  Dacă legea interzice cumpărarea de maşini, peste limita de 18.500€, de ce ați cumpărat o maşină cu 25.000€?
  Dacă maşina este cumpărată prin Ocolul Silvic, atunci să o folosească Ocolul Silvic, nu Primăria.
  Dumneavoastră mergeti cu maşina la Bucureşti? Doamne fereşte, pe drumurile din România si la ce trafic este in capitală, trebuie să porneşti de seara, ca să ajungi la destinație dimineata in ziua următoare. Se poate ZBURA din Cluj la Bucureşti de 55 ori pe săptămână ( 8 zboruri/zi) la oreturi de 120€ retur.
  http://www.momondo.com
  Trenul Ilva-Sângeorz nu este o gaură in buget, este transport in comun subvenționat, pentru zonele defavorizate. Dacă ar fi să ne luăm după profitabilitate, ar insemna că toate localitătile cu mai putin de 50.000 de locuitori nu ar trebui să aibă tren, autobuz?
  -Tinura vestimentară a domnului primar denotă neseriozitate. Sacou albadtru deschis, eşarfă in buzunar, etc. Domnule, dumneata esti primar, imbracă-te decent. Negru, gri, bleu-marin, fără eşarfe si batiste in buzunarul de la piept. Cum ar fi dacă Sangeorz -Băi avea o primăriță cu fustă scurtă, tocuri de 12cm. fardată şi sacou in culorile leopardului?
  Votați USR!
  Ne-am săturar de PNL, PSD, Băsescu, Tăriceanu şi UDMR!

  (0)
 7. Ioan Gura de Aur

  Nu ti-e rusine, dupa ce parascovenii debitezi….ba nu-ti crapa obrazul ala finut pe care la-ai pus la bataie in Germanica ,,…..te-ai dat la nemtalai…..ce-i romenesc iti pute..(comentariu editat)

  (0)
 8. JosCoruptia!

  Nici unu nu sunteti buni de nimic domnilor primari sunteti niste capuse ca si restul politicienilor GUNOAIELOR!

  (0)
 9. class

  Care s mă proiectele alea de 20 de milioane soarele si ciclanzau lor… ca nu se vede nimic mă. . Zero…

  (0)
 10. Vasile

  Stimabile , in cimitirul in care sunt „moastele” deputatului sunt si „moastele ” mamei tale.Sa-ti fie rusine .

  (0)
 11. Cristian

  Daca primarul ar avea cat de cat habar de limba romana, ar realiza ca „implementat” inseamna pus in practica, finalizat. Unde, Doamne iarta-ma, sunt cei 20.000.000 de euro „implementati” in Sangeorz de cand domneste el???? Cand vor exista cu adevarat acele proiecte IMPLEMENTATE, poate se va justifica si achizitionarea unui autoturism din clasa respectiva. Si… voiai, primare, un autoturism de viteza. Inteleg ca tu si soferul tau ignorati cu buna stiinta legislatia rutiera din Romania?????? Luati aminte, voi, ceilalti!! Primarul poate!!!

  (0)
  • ion

   Stiti ce masina are primarele de Bistrita? Sau la municipiu… se poate, nu este abuz?! Autoturismul respectiv bate drumurile din toata Europa, ducandu-l pe edil in siguranta in stanga si in dreapta, unde vrea!

   (0)
  • Alan Dala

   Ca sa pastram proportiile, primarul Bistritei ar fi trebuit sa isi cumpere macar un Porsche Cayenne, primarul Clujului un Lamborghini Urus, iar Firea sa isi ia un Rolls-Royce Cullinan.

   (0)
 12. Adrian C.

  Mi-a venit o idee!
  Dacă negociați cu firma care vinde maşina, poate vă face o reducere de preț.
  Preț vechi 25.000€
  Reducere: 6.500€
  Preț nou: 18.500€ şi vă incadrați în limitele legii.

  (0)
 13. Singeorzanul

  Chiar ma intrebam ….cand o sa mai apara acest „primar” pe prima pagina a ziarelor sau la televiziunile nationale ….. hmmm ai lipsit cam mult , dar tot nu te-ei lasat te-ai mai incordat inca o data.

  (0)
 14. suciu

  Am să vă prezint fluturașul cu veniturile salariale de la Camera Deputaților de pe ultima lună pt. a lămuri oamenii. Să nu mai fie atâtea interpretări.

  (0)
 15. radu

  ei si ce daca i-a dat firmei lui Sighiartau cel ce-si face poze cu Iohanis , 25000 de euro? doar nu din banii lui i-a dat nu? a dat din banii primariei!

  (0)
  • Alan Dala

   Rai sunt oamenii! Nu mai poti face un șmen, ca-ti sat toti in cap. =))
   El a luat masina pentru sangeorzeni, ca sa nu creada lumea ca sunt săraki. =))

   (0)
 16. petru

  Sa lăsam morți sa se odihneasca . Fiecare intru ale lui . Dl Ogăgau numai de bine in viața aceasta . In rest , citind atent poate vom înțelege sângele curs pentru viitorul de acum :
  Radu Gyr
  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
  nu pentru patule, nu pentru pogoane,
  ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
  pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
  pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
  ci ca să aduni chiuind pe tapsane
  o claie de zări şi-o căciula de stele,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
  şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
  şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
  pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
  pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
  Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
  Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  (0)
 17. Adrian C.

  Unele maşini sunt prea scumpe pentru a fi achizitionate de către institutiile statului.
  Ce fac privații e treaba lor. N-au decât să isi cumpere Mercedes, BMW, AUDI, Porsche sau Volvo.
  Nu zice nimeni că Primaria Sangeorz-Băi trebuie să cumpere o Dacia Duster, dar putea foarte bine să cumpere un VW Touareg, Opel, Toyota, Ford, Honda etc.

  (0)
 18. dany

  Suciule, sa afisezi si sumele forfetare si tot ce iti deconteaza Camera Deputatilor, pe langa salarul nesimtit, ca si alea tot bani sunt!!!

  (0)
  • Alan Dala

   Daca Suciu nu vrea, atunci vorbiti cu fratele care are afacerea de famiglie, sa va puna el la dispozitie sumele, ca si el primeste la fel, doar si el e deputat. 😉

   (0)
  • Alan Dala

   Fratele la nevoie se cunoaste! – daca actualizam proverbul =))

   (0)
 19. dany

  nu conteaza ce masina si-a luat Ogagau la Primarie, la 25.000 EUR e rezonabil, nu-i prea scumpa. Important este sa aduca bani in Sangeorz Bai, sa dezvolte orasul si daca oamenii or fi multumiti l-or mai vota…trageti linia dupa 4 ani.

  (0)
 20. Sgb

  Tu vorbești de impostura.???? Tu, care iubind sangeorzenii ai cumpărat vila in nume personal??? Tu, care ai închiriat terenul de la podul Cormaitei tatalui tau fara a trece prin Consiliul Local? Tu, care vorbesti de curatenie si arunci mucurile de tigara pe unde apuci? Tu, care ai ridicat tupeul, aroganta și nesimțirea la rang de arta??? As zice sa iti fie rusine, dar nu stii ce e aia, din moment ce nu ți-ai respectat familia!!! Bine a zis soferul 3 manfate… cu executare!!!!

  (0)
 21. ())

  „Urmașul brătienilor” și-a luat mașină DE DREAPTA de la famiglia $igartău ! Dar ce vroiați? la costumul ăla de manelist să asorteze un logan?

  (0)
 22. ())

  Imaginați-vă dacă și-ar fi luat Crețu mașina asta !!!!!! Cum ar urla toată propaganda statului paralel în frunte cu bălan, chereji etc. Ce articole fluviu ar fi scris doamna Sabău pline de ură și răutate, cum ar mai fi „înfierat” ciuma roșie PSD penali și toată garnitura de lozinci securisto-staliniste.

  (0)
  • Alan Dala

   Imagineaza-ti sa fi avut Suciu firma si sa fi luat Cretu de la firma lui Suciu, si tot second sa fie. Nu s-ar mai fi putut trai in Bistrita de circul pe care il faceau Marius si Florin. =))

   (0)
  • dany

   V-ati lasat indoctrinati de PSD-ALDE cu statul paralel, unde-i ca eu nu-l vad si nici nu-l simt, ca prea ati prins radacini comunistoizilor, voi sunteti stat in stat (paralel e fix pix pe langa ce v-ati infipt voi ghearele in tara asta), dar speram sa scapam de voi cat de repede…fiv-ar mutra in puscarie penalilor!!!

   (0)
  • Statul paralel există - e noua securitate

   Dany cu Y ! Îți place sau nu-ți place statul paralel există și e compus în principal din SRI și DNA, aceste instituții fabrică dosare adversarilor politici iar propaganda lor și naivii ca tine urlă în gura mare: PENALI !!! PENALI ! Dovada sunt Ponta, Judecătorul Greblă și mulți mulți alții. Cât despre lozincile cu comuniști, voi pârțarii statului paralel sunteți mai staliniști decât Ciaușescu (fie-i țărâna agreabilă).

   (0)
  • Alan Dala

   Ei nu inteleg ca intr-un stat de drept e aiurea sa strigi „x la puscarie!”. Ei sunt pe model mai retro, mai vintage, anii ’50 style.
   Nici dupa revolutie nu s-a strigat asa. Se striga „Ceausescu JUDECAT, pentru sangele varsat!”. Deci erau mai democratici decat stalinistii cu #. Strigau JUDECAT, nu condamnat. Nu discutam despre cum a fost condamnat si altele, important era cum gandeau oamenii.

   (0)
  • Parere

   E ok ce zici, oricine ia un Q5 trebuie sa justifice, însă statul paralel e in capul tău. Is niște oameni și atât. Nu există stat paralel, mai lasă Antena 3.

   (0)
 23. pt Alan Dala

  hai lasa-ma, au fost cativa achitati (printre care Ponta si Grebla) dar au fost cateva mii condamnati….cred ca nu vrei sa-ti mai dau explicatii suplimentare!!! oricum multi dintre cei condamnati au iesit mai repede din puscarie devenind peste noapte mari scriitori de carti (Eminescu, Sadoveanu, Rebreanu, Eliade, Iorga, Blaga…etc, sunt mici copii, fata de „operele monumentale” scrise de Voiculescu, alde Becalii, Copos, Nastase si multi altii….search pe google daca vrei!!!

  (0)
  • Alan Dala

   Au fost mai multi decat cativa. Si nu mi se pare normal ca niste procurori sa incerce sa dea jos prim ministrul unei tari, indiferent cine e prim ministru. Eu zic ca e un atentat la siguranta nationala daca procurorii fac asa ceva, fabricand un dosar stupid.
   Iar obsesia voastra cu cartile? Pentru o carte li se scadeau 30 de zile din pedeapsa.
   Aveti idei prea retro, numai in anii 50 sa scrii o carte nu era considerata munca. Deci ti se pare ok sa castigi zile de libertate daca faci o impletitura, dar nu ti se pare ok daca scrii o carte. Ca despre celelalte activitati pentru care se castiga zile nu ati zis nimic si nu ati combatut deloc. Scopul puscariei este de reeducare, nu de razbunare si de umilire. Gica Popescu a scris 4 carti in inchisoare. De ce nu ti se pare in regula ca i s-a redus pedeapsa? Crezi ca nu s-a reabilitat si daca a iesit cu 4 luni mai repede ar fi existat riscul sa recidiveze? Voi erati impacati sufleteste numai daca ar fi spalat veceurile si asa sa primeasca zile de libertate? Si sa scrii o carte e munca, de multe ori e mai greu decat sa speli buzile.

   (0)
 24. pt Alan dala

  da ce sa-ti povestesc, ar trebui constituita o comisie sa evalueze cartile astora, nu ma mira ca in puscarie toti devin scriitori, ca doar in libertate toti au doctorate:)). Puscaria este o privare de libertate in primul rand ca pedeapsa pentru ca ai incalcat legea si dupa aceea poate fi privita ca o reeducare. Daca ar fi pedepsele mai aspre, am avea mai putine incalcari ale legii in Romania, mai putina coruptie, mai putina evaziune fiscala, dar poate tie nu-ti convine asta ca te stii cu musca pe caciula.

  (0)
  • Alan Dala

   Eu cred ca nici lui Ogagau nu i-ar conveni, ca despre e era articolul. Ogagau chiar nu ar avea cum sa scrie carte, dar multi politicieni erau cu doctorate, cum zici tu, si erau si profesori universitari, deci aveau despre ce sa scrie.
   Bine ca ati mutit de admiratie fata de Useriu, ca a scris o carte despre ce fapte a facut si cum a stat el in puscarie.

   (0)
 25. pt. Alan Dala

  nu le plang de mila la profesorii universitari, ca au luat destula spaga de la studenti, si au vandut lucrari de licenta, din punctul meu de vedere meritau sa stea cat mai mult in puscarie, cat despre politicienii cu doctorate 90% din ei nu ar fi in stare sa le faca pe bune.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.