Johann Dieter Krauss: Un puternic ”Bravo!”

Holistic
”La exact şase ani de la incendiul devastator care a cuprins turnul şi şarpanta navei Bisericii Evenghelice, a avut loc, în condiţiile unei acustici excelente oferite de biserică, un eveniment muzical de cea mai înaltă calitate. Publicului bistriţean i-a fost oferită o delectare muzicală deosebită. Îi doresc Bistriţei şi în continuare asemenea evenimente de excelenţă care o aşează pe harta ţării noastre printre cele mai performante centre de cultură”.

Bravo!

În seara zilei de miercuri 11 iunie, la exact şase ani de la incendiul devastator care a cuprins turnul şi şarpanta navei Bisericii Evenghelice din Bistriţa (tot într-o seară de miercuri!) în biserica cu pricina a avut loc un moment de comemorare a tragicului eveniment în cadrul unei rugăciuni ecumenice. Momentul de comemorare a fost urmat de un minunat concert vocal-simfonic organizat de Societatea de Concerte în colaborare cu Primăria Bistriţa, în cadrul căruia au fost prezentate, în premieră la Bistriţa, Simfonia a 8-a (Neterminata) de Franz Schubert şi Missa Încoronării de Wolfgang A. Mozart sub bagheta dirijorului Petronius Negrescu, dându-şi concursul Noua Orchestră Transilvană a Filarmonicii Transilvania Cluj, Corul Excelsior al Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistriţa (dirijor: prof. Ana Maria Răzoare) şi soliştii Aida Pavăl Olaru (soprană), Ana Rusu (mezzosoprană), Tony Barton (tenor) şi Corneliu Huţanu (bas).

La acest eveniment muzical de cea mai înaltă calitate estetică s-a remarcat în mod deosebit corul liceenilor bistriţeni care şi-a asumat studierea unei compoziţii pretenţioase şi care a reacţionat fenomenal la cele mai mici gesturi ale dirijorului, el însuşi surprins de receptivitatea tinerilor muzicieni care s-au comportat ca un cor de profesionişti prin excelenţă. Corul Excelsior, pregătit de doamna profesoară Ana Maria Răzoare, cu concursul colegilor din corpul profesoral al liceului în mod desăvârşit a strălucit printr-o prestaţie superbă, parcurgând toate nuanţele sonor, de la pianissimo până la un fortissimo grandios (în corul final “Dona nobis Pacem”) provocând ascultătorilor fiori ai încântării, toate acestea în condiţiile unei acustici excelente pe care Biserica Evanghelică o oferă.

Corului Excelsior şi dirijoarei lui, doamnei Răzoare, li se cuvine şi retrospectiv un puternic “Bravo!” şi o urare de succese mari şi în continuare. Sperăm să-i auzim cât mai curând din nou! Tuturor realizatorilor li se cuvin cele mai sincere felicitări pentru acest moment suprem, mai cu seamă domnului Gavril Țărmure, care cu un devotament exemplar a adus împreună muzicieni de mare talie oferindu-i publicului bistriţean o delectare muzicală deosebită. Îi doresc Bistriţei în continuare asemenea evenimente de excelenţă care o aşează pe harta ţării noastre printre cele mai performante centre de cultură.

Johann Dieter Krauss, preot paroh evanghelic

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.