IPS Andrei, la Bistrița în a doua zi de Crăciun

Holistic

IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului continuă tradiția de a sluji la Bistrița în a doua zi de Crăciun.

Anul acesta, miercuri 26 decembrie IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va oficia Sfânta Liturghie la biserica cu hramul ”Buna Vestire”, de pe strada Ghinzii.

În Pastorala de Crăciun, intitulată ”Domnul Păcii”, IPS Andrei spune, printre altele: ”În anul sărbătoririi Jubileului Marii Uniri, unire care a fost posibilă datorită faptului că la 1 Decembrie 1918 înaintaşii noştri erau uniţi „în cuget şi-n simţiri”, observăm în jurul nostru o discordie distrugătoare. De ce? Pentru că oamenii nu-şi mai pun problema vieţii spirituale normale. Şi lucrul acesta se întâmplă de jos până sus, de la omul simplu până la cei cu înalte demnităţi. Unde sunt marii lideri ai neamului nostru din acel an astral pentru noi: Miron Cristea, Iuliu Hossu, Vasile Goldiş, Alexandru Vaida Voievod, Caius Brediceanu, George Pop de Băseşti şi toată ceata marilor luptători pentru unitate!? Din această stare de prăbuşire şi de răutate ce se întinde cine ne poate scoate? Cine ne poate aduce pacea şi armonia decare avem atâta nevoie? El, Domnul Păcii!”. 

Foto: arhivă

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. grigore

  pardon,Miron Cristea nu prea a fost luptator.. dimpotriva…. a semnat alaturi de ceilalti episcopi ortodocsi din Ardeal pastorala prin care se afurisea armata romana daca aceasta va indrazni sa treaca Carpatii si sa atace tara ungureasca ….. DOVADA : ziarul episcopiei ortodoxe de la Sibiu TELEGRAFUL ROMAN.

  (0)
 2. Radu înghite orice!

  Savaot, (la creștini) unul dintre numele liturgice ale lui Dumnezeu; (la evrei, în forma Sabaot) atribut al lui Iahve, ca divinitate războinică, exprimând suveranitatea sa asupra universului, inclusiv calitatea sa de căpetenie divină a oștilor lui Israel, cărora le garantează victoria. În Vechiul Testament este adorat ca stăpân al oștirilor îngerești, al aștrilor și al tuturor forțelor cosmice.
  (După Dicționarul religios – ed. 1994). Ocupat cu turnatul, Andreicuț a cam lipsit de pe la orele de religie. La comuniști merge și așa: Radu înghite orice!

  (0)
  • Vremea în Israel este bună!

   Vremea în Israel este bună. Anunț de interes general: Pentru pesediști dau consultanță contra cost. Pentru useriști lucrez din simpatie, gratis.

   (0)
 3. Marius

  A minti si in sfânta biserică,de către înalți slujitori ai acesteia: IPS Andreicut,se spune că ai colaborat cu Secu(daca a fost asa vei da socoteala in fata lui Dumnezeu,dar încetează cu manipularea asta ; spune credincioșilor ,de la alfa la omega cine a fost cu adevărat Miron Cristea ,ce a facut si declarat el in 1916,cum afurisea armatele romane cand treceau Carpații,cum ameninta să zdrobeasca cu carja episcopală capul primului soldat regatean care va trece Carpații!Cum se închina, citez Sfintei Coroane Maghiare!Nu il pune pe aceeași treapta cu greco-catolicii care au luptat cu adevărat ptr. Națiunea română din Transilvania, in timp ce voi erați cu puterea tot timpul ,ptr. Privilegii: cu austriecii,cu ungurii,cu sarbii(in timpul ocupației sarbesti a Banatului),apoi cu hidra comunistă!

  (0)
 4. Despre peștioii cei mari autointitulați ipss

  În anul 1938, revista Time, oferea o mostră din gândirea antisemită a patriarhului Miron Cristea: „Sarcina unui creștin este să se iubească pe sine, înainte de toate, și să se asigure că nevoile sale sunt satisfăcute. Abia atunci își va putea ajuta aproapele. De ce să nu scăpăm de acești paraziți care sug sângele românilor ortodocși? Este o datorie sfântă să reacționăm împotriva lor – Patriarhul Miron Cristea” (Sursa: Miron Cristea – Wikipedia)
  De aici deducem că Miron Cristea îi ura pe evrei deoarece Isus Christos era doar un simplu jidov sau, altfel spus, jidan. Păi, de, nu ne putem naște toți la topliță ca peștioii cei mari, adică rumânii autointitulați ipss.

  (0)
 5. Tristan

  Oare n-ar fi mai câștigată Bistrița prin transferul Mitropoliei de la Cluj în micul nostru oraș?Poate așa ar sta și înalta față bisericească mai liniștită, nu tot trămbălându-sel aproape zi de zi spre județul nostru ca să fie la brațeta primului nostru secretar. Dacă se screme puțin R.M. poate îi găsește reședință chiar în interiorul clădirii unde-i el mare șăf.

  (0)
  • Andreicuțul și struțul

   Ar fi un lucru minunat. La nivel mental Bistrița se află într-un fel de ev mediu întârziat. Alege, votează și gândește ca struțul – o pasăre stupidă, lipsită de inteligență. Simbolul orașului este foarte bine ales. Trăiască la mulți ani primarul și cumătrul cel cu mintea de găină, Ioan Clonț de Aur.

   (0)
  • vizitile dese in bistrita e

   data de nivelul de civilizatie
   de asta nici nu sta prin cluj…acolo nu mai are pe cine prosti!

   (0)
 6. Ioan Clonț ca de Graur

  No taci că-i bun. Mie tare-mi place mitropoleitul esta că-i oblu de-a nost, de la chefere. Da amu s-o dus un pic pe la pesede. Ni mă, că fain mai tórnă eștia doi pin păhare. Hai noroc! No așa!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.