Ionuț Simionca, la Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului Politic Național

Holistic

La Palatul Cotroceni a avut loc ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Pactul a fost semnat de președintele României, Klaus Iohannis, și de liderii PNL (Ludovic Orban), USR (Dan Barna), Pro România (Victor Ponta) şi PMP (Eugen Tomac).

La ceremonie a luat parte și deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud și vicepreședinte PMP la nivel național.

Pactul prevede: transpunerea în legislație a interdicției privind amnistia și grațierea pentru infracțiuni de corupție; transpunerea în legislație a interdicției adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor, al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe, dar și transpunerea în legislație a măsurilor necesare asigurării integrității în funcțiile publice, revizuirea legilor justiției, inclusiv a ordonanțelor de urgență prin care au fost modificate, în deplin și strict acord cu avizele Comisiei de la Veneția, a Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și a rapoartelor Comisiei Europene și GRECO; adoptarea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală numai cu respectarea deplină a recomandărilor Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene; transpunerea în legislație, în cel mai scurt timp, a măsurilor necesare asigurării – atât în țară, cât și în străinătate – a exercitării depline și efective a dreptului de vot de către cetățenii români.

Foto: AdministrațiaPrezidențială

Foto: Administrația Prezidențială

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • Pîmp

   Sigur că DA! Reprezentați de partidul făcut la beție de TURNĂTORUL LA SECURITATE PETROV !

   (0)
 1. CICA

  CONSOLIDAREA PARCUSULUI EUROPEAN…
  SUNTEM CA NIVEL DE TRAI SUB TARILE DIN LUMEA A TREIA SI NOI IL CONSOLIDAM CA E FOARTE BINE
  SI CU CINE CONSOLIDAM?
  CU TOTI PARVENITIII SI POLITICIENII DIN TARA ASTA CARE NUMAI OSUL IL SIMT….ATAT!
  UNDE E DE LINS CEVA…HOPA MAI APARE UN POLITICIAN!
  Peste doua zile, la toti astia din poze , va intra banii in cont, verificati!

  (-1)
 2. Ghinion german.

  Partidele acolite SRI-ului PDL, PMP și USR s-au dus la FUHRER (conducător în germană) să ia lumină.

  (-1)
  • ŞUIE PMP

   Ăsta Fuhrer? Ăsta e o caricatură care a ajuns la Cotroceni fără să vrea. Şi ce face el acolo? Scrie o gramadă de prostii pe care le numeşte cărţi şi rânjeşte. Dintotdeauna saşii ăştia ne-au considerat pe noi românii un neam de slugi. Din păcate noi nu facem altceva decât să le demonstrăm că aşa este.

   (2)
  • Sasu

   Păi ce ziceam ieri ca suntem un popor de sclavi si spălați pe creier. Cum naiba sa votezi 20% usr-plus….un partid spalat pe creier si care promovează LGBT. Da si PNL ii susține pe LGBT. Sunt curios ce orientare are Simionca ….ca nu l am auzit sa se opună acestui curent satanist care ne invadează țara si orașele….ex timisoara, cluj, de ce nu face un proiect de lege prin care sa se interzică gay paradele astea. Sper sa citesti acest mesaj domn Simionca si sa impui aceasta problema in plen.

   (-3)
  • Decebal

   @suie pmp: am fost vreodata altceva? Doar ne dorim si ne-am fi dorit . Dar intotdeauna am fost niste slugi. Altfel noi nu putem.

   (2)
  • Vasi

   Sasule, Simionca a votat la referendum si a sustinut familia tradionala. Eu asa imi amintesc, dar trebuie sa verific pe pagina lui de facebook, aia de politician, ca acolo isi posteaza activitatea parlamentara.

   (1)
 3. cc

  Pactul vizează chestiuni de bun simț.
  Traducerea în justiție a corupților fără protejarea unora(deasupra legii). Presupun că se adresează tututor românilor, din toate partidele, deci e echitabil.
  Apoi, adoptarea unor Legi în urma unor discuții largi cu toți actorii din societate(inclusiv societatea civilă, specialiști, membrii ale unor alte partide) prezintă mai multe garanții ca acele Legi să fie echitabile, bune pentru stabilitatea țării(din moment ce toate părțile convin) vs adoptarea unor Ordonanțe a căror urgență e discutabilă și a căror pertinență și consens e subiect de interogare. E o c hestiune de bun simț, ca toată lumea să decidă la o masă, dacă toți sunt afectați, decât ca și capul mesei să de-a ordin iar lumea să execute.
  Mai e și aspectul respectării regulilor de Drept Internațional .
  Dacă România e în Europa, să adopte Legile în același spirit,care să respecte valorile comune europeene și să nu se trezească ca neica la colibă care fluieră și face ce-i trece prin cap.

  (-1)
  • șpriȚARUL Petrov

   Monsieur CăCău! Cântă la altă masă lozinci dinastea securiste! În franceză dacă se poate!

   (-1)
  • cc

   PSD-ul e încă partidul pilelor, cunoștințelor și relațiilor.
   Bebeul primarului din Iași, dl Chiriță, avere de 250 000 de euro.
   Iar fiul lui Dragnea printre primii 10 proprietari de teren din România.
   Vă dați seama,ăștia bat urmașii caselor regale…într-o generație.
   De acolo speranța pentru micii membrii de partid, PSD, ce drequ dacă șhefii reușesc pe ici pe colo , ei să nu reușească tot așa, copiind mijloacele?

   (4)
  • cc

   Ok șprițare.
   Il vaut mieux se disputer avec quelqu’un d’intelligent que parler à un imbécile.

   (3)
 4. cc

  Preşedintele Iohanis, departe de a fi un nazist şi străin, vândut unor interese. E un cetățean român care are o identitate mai complexă mentală rezultată din faptul că vorbeşte două limbi( pe lângă acces la informație mai larg, accessul la structuri şi modalitãți de gândire diferite). Are consilieri ,el preia ideile acestora ca şi comunicator( fără volubilitatea charismatică a unora care mințesc şi preiau concepții populare). E capabil să rezoneze cu sentimentele minorităților, datorită unui parcurs atipic.
  Nu există curent satanist decât în societățile care se autodefinesc religios.
  LGBT e un fenomen natural statistic în orice populație umană, procentajul e similar există predeteminism genetic doar manifestarea socială diferă. Societățile dogmatice îi demonizează, societățile raționale îi integrează oferind aceleaşi drepturi şi obligații legale fără discriminare. Nu există heterosexuali superiori şi nici vorbitori a unei limbi, sau adepți ai unor credințe particulare superior. Astea sunt preconcepții îndoctrinate prin repetiție, manipulare socială.
  Cei trei trubaduri care îşi plâng de milă că ar fi slugi în rândurile de mai sus, sunt doar frustrați că alții pot avea acces egal la aceleaşi resurse politice şi de libertate individuală.
  Dacă îi numeri în grup de trei, sunt majoritari.
  Dacă îi numeri în grup de persoane credincioase de asemeni.
  Dar din fericire când consideri masa de cetățeni europeeni, ei reprezintă minoritatea.
  Intoleranți şi săraci intelectual, incapabili de a explica fenomene decât prin suprasimplificare la nivel de instinct primar.

  (2)
  • Pentru CC

   LGBT nu e ceva normal si nu este o boala sau facut cercetari….te înșeli amarnic cc. Nu e curent satanist….e chiar satana bagata in ei si chiar satana ii prosteste si pe cei care tolerează asa ceva. Sunt oameni si normal trebuie respectați dar faptele lor trebuie condamnate si aduși pe calea normala biologica…..altfel Dumnezeu nu facea doi adami sau doua eve …..asa ca nu mai veni cu chestii ateiste CC.

   (1)
  • șpriȚARUL Petrov

   CăCău ești fumat grav !!! Numai un consumator poate să toarne aberațiile care le slobozi tu!

   (0)
 5. radu

  eu am asa o intrebare si astept un raspuns asa…sincer: nu vi se pare totusi ciudat ca in 5 ani Iohannis nu v-a chemat niciodata la poze? nu vi se pare ciudat ca Ponta, Turc, Simionca, Turcan Orban, Rares Barnd etc, se inghesuie acum in poze cu preseidntele calaotr? nu vi se pare caraghios faptul ca acum Iohannis ar da mana si cu dracu numai sa iasa ca el??? nu vi se pare ca mizeria pe care o face il descalifica intr-un mod groaznic? Adica ce presedinte este acela care face o atat de mare diferenta intre categorii de cetateni in sensul ca cine nu il agreaza n-are ce cauta in preajma lui???? JENANT!!!!!!!!!!! Se foloseste de toti acesti domni si doamne doar ca sa isi asigure inc un mandat de vacante si plimbari, ranjete si aruncari de paltoane!!!!!!!!!!!

  (0)
 6. Scrisoare deschisă către domnul Klaus Iohannis

  Iar deasupra tuturora va vorbi vrun vărănel,
  Nu slăvindu-te pe tine… lustruindu-se pe el.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.