Ionuț Simionca: Guvernul a inventat, prin OUG, un colac de salvare politică pentru baronii locali ai PSD

Holistic

Într-o declarație susținută în Camera Deputaților, președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a criticat modificările recente făcute de actualul Guvern la legea alegerilor locale. ”La o săptămână de la alegerile europarlamentare și de la referendumul în care românii au sancționat categoric la vot actuala putere, PSD s-a regrupat și a modificat regulile alegerilor locale. Să nu creadă cineva că modificările urmăresc interesele cetățeanului sau o mai mare reprezentativitate a aleșilor locali. Nici vorbă! Schimbarea a fost făcută exclusiv în interesul PSD, fapt care demonstrează că partidul condus, mai nou, de Viorica Dăncilă nu a înțeles în 26 mai că românii nu mai pot fi ignorați și prostiți!”, susține deputatul bistrițean.

El crede că noua formulă de alegere a președinților de Consilii Județene îi avantajează pe baronii locali ai PSD aflați în funcții. ”Nici nu se răcise bine scaunul lui Liviu Dragnea când Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență, că președinții de Consiliu Județean vor fi aleși uninominal, într-un singur tur de scrutin. Dacă Dragnea nu a mai putut fi salvat, această ordonanță este colacul de salvare politică pe care PSD îl aruncă celebrilor săi baroni locali”, a afirmat Ionuț Simionca.

Acesta a explicat că, de principiu, PMP nu are nimic împotriva alegerii preşedinţilor de Consilii Judeţene prin votul direct al românilor, cu condiţia ca acest vot ”să fie legitim şi să aparţină unei majorităţi a celor care şi-au exprimat opţiunile electorale. Asta înseamnă alegeri în două tururi de scrutin: atât pentru primari, cât şi pentru preşedinţii de Consilii Judeţene”, se arată într-un comunicat.

Declarația deputatului Simionca vine în contextul în care partidul din care face parte, PMP, a inițiat mai multe proiecte care urmăresc ”reforma reală a administrației și apropierea politicilor publice de cetățean, cum ar fi: reducerea la 300 a numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor nesimțite, alegerea primarului în două tururi de scrutin, introducerea votului electronic, etc.”.

”Pentru fiecare dintre aceste proiecte, am organizat dezbateri publice și am strâns, ca suport, milioane de semnături de la români. Felul în care PSD a dat ordonanța de urgență pentru alegerea uninominală, într-un singur tur, a președinților de Consilii Județene, fără consultarea publică a tuturor forţelor politice şi a societăţii civile, arată că PSD pune în continuare interesele propriilor baroni deasupra intereselor românilor și ale țării”, a concluzionat Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Zombi

  Toate partidele au baronii lor, altfel nu ar supraviețuiri, la fel si base a avut baronii lui , el a facut greseala ca i a lasat din brațe și a pierdut. Decat sa dati vina unii pe altii….Mai bine v ati uni toate partidele si ati pune tara pe picioare. Ca la dat vina unii pe altii va pricepuți foarte bine. Asta faceti de 30 de ani. Ma asteptam la alta politica de la tine.

  (0)
 2. Vasi

  Bine punctat
  ”Pentru fiecare dintre aceste proiecte, am organizat dezbateri publice și am strâns, ca suport, milioane de semnături de la români. Felul în care PSD a dat ordonanța de urgență pentru alegerea uninominală, într-un singur tur, a președinților de Consilii Județene, fără consultarea publică a tuturor forţelor politice şi a societăţii civile, arată că PSD pune în continuare interesele propriilor baroni deasupra intereselor românilor și ale țării”

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.