Simionca: Brutalitatea este inacceptabilă, vinovații să răspundă. Jandarmeria să se dezică de bătăuși

Holistic

”Am urmărit repetat imaginile înregistrate la mitingul Diasporei, implicit pe cele oficiale ale Jandarmeriei. Condamn cu fermitate acțiunile agresive ale unor provocatori și ”ultrași” profesioniști, al căror scop a fost acela de a deturna semnificația protestului pașnic. În loc să se aleagă soluția izolării și extragerii din mulțime a provocatorilor, Jandarmeria a recurs la folosirea gazelor lacrimogene și la intervenția brutală împotriva întregii mulțimi protestatare, împotriva tuturor participanților. Această brutalitate este inacceptabilă și, în opinia mea, ea trebuie pedepsită”, a postat pe pagina sa de Facebook deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.

El a adăugat: ”Fără nicio îndoială, cei care au rănit jandarmi aflați în exercițiul funcțiunii trebuie identificați și pedepsiți pentru aceasta cu pedepsele maxime prevăzute de lege. Tot așa însă, trebuie identificați și cei care au dispus, la ordin politic, ca jandarmii să îi „gazeze” și să îi bată pe cei care protestează pașnic și legal împotriva unei guvernări distrugătoare pentru România. Dacă există jandarmi care au acționat pe cont propriu, Jandarmeria trebuie să se dezică de propriii bătăuși și brute, care nu aplică, ci încalcă legea, care nu înțeleg că trebuie să-i apere și protejeze pe cei nevinovați. Solicit forțelor de ordine să respecte Constituția României și legislația întocmai, să-i protejeze și apere pe cetățenii acestei țări, să asigure drepturile și libertățile fundamentale ale acestora, iar toți cei vinovați să răspundă, indiferent dacă poartă sau nu o uniformă, dacă sunt civili sau militari!”.

Google Ads

Comentarii

  • insolvențaTV

   Dacă HULIGANII din piață ar fi fost agresivi și sâmbătă, jandarmii ar fi fost la fel de pregătiți ca vineri. Dar tu nu ști decât 2-3 lozinci auzite de la rareș bogdan.

   (0)
 1. gelu

  Si insu asta a vazut alt film…las-o drecu ba de retorica politicianista…repeti si tu ca papagalu un text invatat si primit..tu nu ai vazut teroristii din mijlocul oamenilor????A fost o incercare de lovitura de stat…

  (0)
 2. TwDorel

  toată lumea vede cine au fost agresorii, interlopii lui Dragnea, cei care îl însoțesc la procese. Vedeți pozele. Cine se aseamănă se adună. MU1EP5D!

  (0)
 3. Roth Cristian

  https://adevarul.ro/news/eveniment/exclusiv-huliganii-atacat-o-vineri-jandarmerita-mitingul-diasporei-legaturi-lumea-sportiva-1_5b700613df52022f754d8033/index.html

  Cei doi huligani care au fost reţinuţi de autorităţi pe motiv că au bătut crunt o jandarmeriţă la protestul diasporei, de vineri, din Piaţa Victoriei, sunt membri ai galeriei unei echipe de fotbal bucureştene, mai cunoscuţi ca ultraşi. Agresorii vor fi prezentaţi astăzi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, sunt ultraşi din nucleul galeriei FCSB, prezenţi la fiecare meci al echipei de fotbal.

  (0)
  • cc

   Intervi celor doi arestați pot aduce informații concluzive pentru aflarea Adevărului.

   -Au plecat spre Piață din proprie inițiativă sau au fost ‘instigați’ ‘mobilizați’ de alte persoane? Care dunt legăturile acestor două persoane cu cei din zona politicului, care au fost comunicațiile lor în ultimele zile, la cine conduc firele…dacă sunt, bineînțeles.

   -Jandarmeria încă nu a răspuns de ce au folosit lacrimogene şi tunul cu apă în mod indiscriminat repetitiv . Încă nu au răspuns de ce nu au acționat la extracția individuală a elementelor disturbatoare strategie operațională ce se stabileşte pe linie ierarhică.

   -Încă nu s-au autosesizat privind posibilele încălcări ale protocoalelor interne şi utilizarea excesivă forței în cazurile unor jandarmi particulari. E important ca jandarmii să se delimiteze de colegii lor ei care au folosit forța abuziv. Solidaritatea de grup nu trebuie să legitimizeze abuzurile unora puțini.

   De ce e important?

   Pentru că din măgăriile întâmplate fiecare parte politică (pornind de la ceea ce s-a văzut) foloseşte un narativ extrem extrem de dezbinător pentru societate-concluzii total opuse-..se continuă linia radicalizării unor mase de oameni.

   O societate nu poate evolua în ură. O societate nu evoluează în grupuri izolate sau antagonice cu celelalte.

   E foarte important să se facă lumină totală documentat şi luată fiecare pistă de investigare posibilă-confirmată sau infirmată ulterior -de către oameni neutrii şi imparțiali şi cu integritate.

   (0)
  • pentru cc

   Cî Cî Tu iară spui brașoave! Această mișcare de stradă a fost bine pusă la punct și organizată în detaliu de singura instituție capabilă și instruită pentru așa ceva SRI ! Singura problemă e că nu au fost victime în rândul demonstranților și nu s-a creat EMOȚIA POPULARĂ care putea răsturna guvernul ales democratic; cred că au căzut capete în SRI din cauza asta. Cât despre ură, VOI AȚI ÎNCEPUT acest val de ură cu m..e psd și tot voi ar trebui să o terminați să faceți primul semn înspre conceliere, pentru că nu uitați: sunteți doar o minoritate gălăgioasă și agresivă !!!

   (0)
  • cc

   1. Agresiv??
   E o diferență majoră intre tonul şi vocabularul argumentației mele şi rândurile dvoastră. ..:)
   2. SRI-ul a ajuns să fie perceput de unii mumă de alții ciumă. Foarte interesant e că fiecare parte vede în SRI amicul obscur al adversarului politic.
   ..Dualitatea asta trebuie să nască întrebări serioase, cum două părți ale populației pornind de la aceleaşi imagini ajung la o retorică şi concluzie diametral opusă.
   A şi da vă contraziceți în rândurile dvoastră .

   Deci în SRI s-a făcut curățenie – au căzut capete..dar acelaşi SRI (curățat ) complotează în umbră la crearea unor emoții sociale..hotărîți-vă dle.

   (0)
 4. Bunica

  Toti o apa si un pamant atat psd ul cat si restul partidelor. Toti vor la ciolan. Cel putin psd ul e mai nationalist, fata de restul partidelor care au vandut tot.

  (0)
  • URZICA VESELA

   Bunica Tamara? Nationalist si vinde si privatizeaza tot? Romani nu inteleg masurile populiste se fac din bani luati imprumut de la FMI, BM….si ca tot ce a fost productie autohtona de stat este pe butuci….Ce guvernanti avem?

   (0)
 5. #sepoate

  eu nu mai inteleg nimic

  cand se face austeritate gen basescu boc care au scos zeci de miliarde din economie nimeni nu zice nimic

  cand se anunta cresteri de pensi si salari toata lumea sare in sus ca PSD ne bag in datori !

  toata presa vine cu titluri `Romania, pe urmele Greciei: Dublarea pensiilor, o iluzie sau o pilula otravita oferita romanilor? ~

  (0)
 6. Paul Mercan

  Oare nu vreti sa intelegeti ca atasamentul fata de acest om ,Dragnea,ne poate duce la instalarea unui dictator mai periculos decat Ceausescu.Modul in care se comporta in aceste zile e dezastruos.Sta in umbra si comanda lovituri impotriva propriului popor.Treziti-va PSD istilor pana nu e tarziu!

  (0)
 7. Paul Nedea

  Oare nu vreti sa intelegeti ca atasamentul fata de acest om ,Dragnea,ne poate duce la instalarea unui dictator mai periculos decat Ceausescu.Modul in care se comporta in aceste zile e dezastruos.Sta in umbra si comanda lovituri impotriva propriului popor.Treziti-va PSD istilor pana nu e tarziu!

  (0)
 8. Eu

  Bravo CC ,
  Mă bucur că îți susții punctul de vedere şi mai mult de atât ,argumentezi !
  Se vede că eşti o persoană cultă ,şi cititul e una dintre prioritățile tale ,mă înclin !

  (0)
 9. electricianul

  Poza din dreapta, cu fata ce plange in fata jandarmului, e din Bulgaria, de prin 2013, nu de la mitingul de vineri.

  (0)
 10. Balan Marius - contribuabil

  Romania risca pierderea presedentiei UE pt cele sase luni. Ziarele germae si israeliene spun ca este o tara nesigura si au dreptate. Ne-am pus rau cu trei state prietene datorita prostiei guvenului si ministerului condus de carmen dan, habarnista fara meserie de la MAI. Au batut jandarmii oameni nevinovati din Austria, Israel si America. Liberalii austrieci cer excluderea ALDE din grupul liberalilor europeni. Se va declansa mecanismul de infrigement pe drepturile omului. Am pus-o fratilor !

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.