Ioan Bodescu e oficial avocat. Cum şi-a făcut intrarea în Baroul Bistriţa-Năsăud (FOTO)

Fostul șef al Serviciului de Protecție Internă Bistrița-Năsăud, comisarul șef Ioan Sidor Bodescu, a îmbrăcat roba de avocat, iar colegii lui din Baroul Bistriţa-Năsăud l-au felicitat, i-au urat mult succes, iar în cinstea acestui moment au ciocnit cu el o cupă de şampanie.

Momentul festiv a avut loc luni, lui Ioan Bodescu urându-i bun venit în rândurile avocaţilor Leoniora Lanţoş, decanul Baroului Bistriţa-Năsăud.

La mai puțin de un an după ce s-a pensionat din Ministerul Afacerilor Interne, Ioan Bodescu a decis că e momentul să-şi folosească experienţa şi în mediul privat. Cu studii de economice, de drept penal și științe politice în CV, Ioan Sidor Bodescu a susținut examenul de admitere în avocatură și l-a promovat cu 74 de puncte. În următorii doi ani va fi avocat stagiar la Baroul Bistrița-Năsăud.

”Dintre cei 12 candidați din Bistrița-Năsăud care am susținut examenul de intrare în avocatură am promovat trei, printre care și eu. Voi activa ca avocat stagiar în cadrul Baroului Bistrița-Năsăud, încă nu știu cine anume îmi va fi maestru. Sunt interesat de drept fiscal și de penal. Avocatura este o profesie liberală și nu există niciun fel de incompatibilitate cu statutul de pensionar. La stat, oricum, nu mai vreau să lucrez. Cred că au fost suficienți cei peste 20 de ani”, a declarat Ioan Sidor Bodescu pentru Timp Online, imediat după promovarea examenului.

Ioan Sidor Bodescu a mai fost şi inspector șef la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, înaintea lui Ioan Ovidiu Mureșan.

Sursa foto: Facebook 

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.