Invitaţie la mişcare pentru amatorii turelor de week-end cu bicicleta

Merigo

Fit Impact organizează duminică, 20.08.2017, o noua tură de bicicletă. Traseul ales este: Bistriţa-Dumitra – Cepari – Tărpiu- Bistriţa, aproximativ 37 de km. Pe acest traseu, organizatorii şi-au propus să viziteze şi Turnul Slăninilor din Dumitra, ridicat în secolul al XV-lea şi folosit de către saşi în urmă cu câteva sute de ani pe post de frigider.

„Cuiele folosite pentru a agăţa slănina albă ca spuma laptelui pot fi văzute şi acum, deşi turnul nu mai este folosit pe post de frigider de mai bine de jumătate de secol”, scrie Fit Impact pe Facebook.

Cei interesaţi şi-au dat întâlnire la ora 9.30 în parcarea magazinului Lidl din Parcul Municipal. La ora 10.00 se va pleca pe traseu.

Despre plimbările de duminica Timp Online a scris AICI. Ele sunt organizate de Nicoleta Balaj de la Fit Impact. Iniţial, bicicliştii au fost să vadă laleaua pestriţă în Pădurea din Şesul Orheiului. Le-a plăcut atât de mult tuturor încât au decis să repete experienţa şi pe alte trasee, cum ar fi Râpa cu Păpuşi de la Domneşti, apoi o tură mai mare pe la Strâmba, Ilva Mică, Nepos, Slătiniţa, Bistriţa, aproximativ 62 km, iar Sigmir-Blăjenii de Sus-Blăjenii de Jos-Tărpiu-Bistriţa şi au străbătut aproximativ 35 km, dar şi în jurul lacului de acumulare de la Colibiţa.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.