Investiție de 60 de milioane de euro la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Holistic

O investiție în valoare de circa 60 de milioane de euro se va face șa Spitalul Județean de Urgență Bistrița, lucru care va duce sistemul de sănătate la un alt nivel, anunță președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

”Pregătim o investiție care va aduce sistemul de sănătate din județul nostru la un alt nivel!

La ședința ordinară a Consiliului Județean de la finalul acestei luni voi propune consilierilor județeni aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea unui nou corp al Spitalului Județean cu 4 etaje + pasarelă de legatură între corpul nou și cel existent.

Suprafața desfășurată construită va fi de aproximativ 14.500 mp.

Astăzi vă prezint imagini cu proiecția parterului noului corp de spital care va cuprinde un centru pentru dializă și o parcare semiautomată cu 90 de locuri de parcare. În zilele următoare voi veni cu imagini și de la celelalte secții ale noului spital!

Valoarea toatală a investiției va fi de aproximativ 60 milioane de euro!”, scrie Radu Moldovan pe Facebook.

”Pornind de la un concept pe care l-am văzut în urma unei vizite la unul din cele mai mari spitale din Statele Unite, a fost proiectată noua secție de Hemodializă, care urmează a fi amplasată la parterul pavilionului cu care dorim să extindem Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Secția va avea o zonă centrală de lucru a personalului medical, înconjurată de spații individuale pentru pacienți, astfel încât pacienții să fie în permanență sub supravegherea directă a personalului medical, dar în același timp să beneficieze de un înalt grad de intimitate, confort medical și hotelier pe timpul administrării tratamentului”, spune managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. O pasarela nu faceti

  Și în masuri de prevenție a îmbolnăvirilor? De exemplu eu știu pe cineva care pe data de 25 a lunii face crize când vă plătește impozitele că voi sa vă distrați….. Apropo…domnule președinte de consiliu județean…fiica ta va fi angajată la spitalul județean că d va termina medicina la Mureș?…. Mă gândeam că și fiul meu termina zootehnia și dacă vrea sa vina în Bistrița nu are locuință și nici servici!!!

  (25)
  • Gabi

   Ești pe arătură. Fiica domnului președinte a terminat altă facultate la Cluj . Nu medicina.
   Altă întrebare ?

   (-14)
  • Bistriteanul

   Un pic de background…a intrat la medicina, probabil nu a facut fata si a renuntat dupa an. Dupa parca a terminat ceva facultate pierde-vara pe la UBB si sunt chiar surprins…ma asteptam de ceva vreme la un post in administratie publica pe salariu de start 5000 lei in sus. Ceea ce refuzati majoritatea sa intelegi si sa acceptati e ca presedintele CJ nu e un zeu…el da doar semnatura finala, altii gandesc proiecte, bugete etc, lui doar i se prezinta toate astea, da cu parerea si cu pixul…asta ca sa stiti ce face pentru un salariu din 5 cifre in fiecare luna. Dar prostimea are impresia ca „el investeste”, „el face”, „el drege”. Pai pe banii cui o face, fratilor? Pe banii vostrii, pe banii aia multi care vi se retin lunar din brut si pe restul taxelor si impozitelor pe care le platiti separat, nu pe bani din contul lui bancar. Eu unul abia astept sa existe posibilitatea sa ma retrag din sistemul public de sanatate, cum exista in alte tari gen Germania si in caz de urgenta, platesc la ce tarife vor ei sau sa am o contributie lunara de 2-3% care sa acopere strict partea de urgente si nimic mai mult…pe termen lung oricum as iesi mai bine decat cotizatia lunara de acum.

   (10)
 2. Vipera

  Oricum bolnavi se trateaza tot la Mures sau Cluj, sunt trimis acolo deoarece nu avem vaccinuri pentru muscatura de vipera si altele. Apropo ati adus aceste vaccinuri sau tot la Mures, cluj trimiteti bolnavi?
  Bine ca Dotina Pintea este indrsgostita de Bisttita se vede cu ochiul liber.

  (11)
  • corect ...si la mures si la cluj merg toti

   pentru ca la bistrita se moare inca de…pneumonie!

   (12)
 3. Ovidiu Florean

  La capitolul minciuni și promisiuni, Radu Moldovan stă perfect, la capitolul fonduri europene suntem ultimul județ din România. Radu, încearcă să rezolvi mai repede helioportul ca să poată prelua elicopterul SMURD mai repede, copiii care trebuie operați de apendicită la Mureș.

  (13)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.