Întoarcere în timp la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud. Ce se va găti în curte

Holistic

Elevii școlilor gimnaziale din județul Bistrița-Năsăud sunt aşteptaţi mâine la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, la o incursiune captivantă în lumea antichității prin intermediul gustului. Proiectul educațional se numeşte „Bucătăria romană” şi este realizat în parteneriat de către Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și organizația SlowFood Turda.

Proiectul are ca scop organizarea de activități educaționale pentru promovarea patrimoniului local, regional și național din punct de vedere gastronomic și cultural. Astfel, în data de 13 iunie 2018 între orele 9 – 18.00 în curtea muzeului, se vor desfășura câteva ateliere de gastronomie antică.

„Vom prepara un desert antic adaptat zilelor noastre, folosind ingrediente care se consumau des în antichitate. Acestea sunt: iaurt, fructe confiate (smochine, curmale, prune, stafide), cereale (semințe de in, floarea soarelui și dovleac, grâu și ovăz în formă de fulgi) și miere, acestea fiind o combinație perfectă plină de fibre și zaharuri sănătoase pentru un mic dejun sau desert”, anunţă Complexul Muzeal.

Potrivit unui comunicat, după terminarea preparatelor va avea loc și degustarea acestora, cu evidențierea celor mai iscusiți dintre cei mai tineri bucătari. Se va discuta apoi și se va încerca realizarea unor paralele între bucătăria antică și cea contemporană.

„Rezultatele propuse de către acest proiect privesc ideile de promovare a unei bucătării tradiționale și sănătoase în rândul tinerilor, precum și identificarea unor tehnici noi de a înțelege istoria, societatea umană și evoluția ei în rândul elevilor de gimnaziu. La final se vor înmâna pliante și dimplome tuturor participanților. Vă așteptăm cu drag!”, a mai anunţat Complexul Muzeal.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.