”Interesul medicilor față de SJU Bistrița este din ce în ce mai mare. Schimbări fundamentale”

Holistic

”Lucrurile începute de dr. Buta la Spitalul Județean de Urgență Bistrița continuă într-un ritm alert, fiind și o conjunctură favorabilă în care suprapun finanțări europene, guvernamentale și județene. Am primit la rectificare 1 milion de lei de la Ministerul Sănătății pentru începerea lucrărilor de modernizare la secția de Terapie Intensivă și avem promisiunea că se vor mai găsi soluții de suplimentare a fondurilor până la finalul anului, eu luându-mi angajamentul că vom ține pasul cu ministerul și CJ va asigura cofinanțarea în proporția prevăzută de contract. Mulțumesc corpului medical, care a înțeles eforturile făcute de cetățenii județului pentru a le asigura aceste condiții de muncă, și mentalitățile, compartamentul, serviciile sunt schimbate fundamental în bine. Sigur, de fiecare dată este loc de mai bine și din păcate mai sunt și excepții. Am văzut un sondaj al CAS, gradul de mulțumire al pacienților se apropie de 90%. E un lucru important, care îmi dă convingerea că toate eforturile au meritat și că merită să facem eforturi în continuare”, spune președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Șeful CJ speră ”ca în doi ani, doi ani și jumătate, maxim trei, cam toate investițiile pe care le facem – secțiile externe, extinderea UPU, heliport, Terapia Intensivă – să fie gata. Vom avea cel mai dotat și mai performant spital județean de urgență din România, care este și astăzi catalogat de specialiști într-o zonă foarte sus”.

”Încă un lucru pozitiv, au venit foarte mulți medici de foarte bună calitate în ultima perioadă, lucrurile sunt pe un trend ascendent, interesul față de SJU Bistrița este din ce în ce mai mare. Intervenții complexe la care nu cu mulți ani în urmă doar visam, nici nu ne puteam permite să ne gândim la ele, acum se fac și la Bistrița. Se întâmplă lucruri formidabile și cred că trebuie să-i apreciem pe acești oameni care fac minuni, fără a folosi cuvinte mari, în SJU Bistrița”, mai spune Radu Moldovan.

Blocul ANL pentru tinerii specialiști din sănătate care se construiește la Bistrița va fi finalizat luna viitoare, urmând ca până de sărbători chiriașii să se mute în casă nouă.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Andrei

  Foarte bine, dar…!
  Cand o sa intalnesc la urgente persoane venite din jud. CJ sau MS pentru asistenta medicala la Bistrita pe considerentul ca aici sunt servicii mai bune atunci va cred pe cuvant.
  Pana atunci ne bazam pe sondajul CAS …care probabil e facut ca si sondajele de opinie politice privind urmatoarele alegeri.
  Sa inteleg ca din 100% doar 10% mai merg la CJ sau MS, iar restul de 90% se trateaza la Bistrita!?

  (0)
  • Ion

   Înseamnă că dintre cei care au călcat pragul spitalului, 90% sunt mulțumiți de serviciile primite. Evident că nu intră și cei plecat prin alte locuri pt tratament.

   (0)
 2. Adriana

  Degeaba tot modernizăm spitalul daca personalul și mai ales unii dintre doctorii nu își fac datoria și te tratează ca pe o cârpă când ajungi la ei cu o problema.Rusine secției de pediatrie Bistrita.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.