Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor și CSȘ. ”Am început descentralizarea!”

”Ministrul Liviu Pop este un om cu care am rezolvat multe probleme din sistemul de învățământ. Am purtat o discuție pe problemele tehnice pe care le avem între administrație și minister. Liviu Pop a fost printre primii care au înțeles importanța descentralizării și a făcut demersuri încă de anul trecut să înceapă. După o discuție cu inspectorul școlar general Camelia Tabără și primarul Ovidiu Crețu, am luat decizia ca la solicitarea venită de la minister să dăm răspunsuri afirmative vizavi de transferul a două instituții care erau la Ministerul Educației, mai exact Clubul Sportiv Școlar și Palatul Copiilor. CSȘ va trece la Consiliul Județean având în vedere profilul acestei activități și situația în care se află sportul românesc, aici trebuie luate decizii foarte serioase de fond și normele care sunt la CSȘ nu trebuie să rămână doar în Bistrița, ci trebuie să ajungă la nivelul județului pentru a putea stimula profesorii din zonele care pot deveni pepiniere pentru diverse sporturi. Palatul Copiilor va trece la municipalitate”, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

”Am început procesul de decentralizare, unul foarte greoi. Nu în toate județele am văzut dorința de a prelua aceste instituții, palate și cluburi, de către autoritățile locale. Purtăm corespondență cu autoritățile locale de patru luni de zile. Vom iniția săptămâna viitoare proiectul de lege prin care facem această descentralizare acolo unde se dorește, pentru că nu toate autoritățile locale și județene doresc. Sunt în jur de zece județe în care s-a clarificat acest aspect. Vom preda clădirile și personalitatea juridică a palatelor și cluburilor acolo unde se dorește, unde nu vor rămâne în continuare în zona ministerului”, a spus ministrul Educației, Liviu Pop.

”Am discutat la nivelul ISJ cu toți cei implicați, în toate orașele din județ copiii care frecventează aceste cluburi sunt copiii orașelor respective, e foarte complicată o deținere a lor pe varianta care a existat. Noi susținem această descentralizare în care fiecare oraș să preia clubul respectiv. Problema mare o are orașul Sîngeorz-Băi, care nu are spațiul în proprietate. S-ar putea desfășura și în incinta școlii, atunci se pot face și intervenții de către autoritate, sunt activități care se derulează după-amiaza. Avem exempolul unei grupe de înot care s-a făcut la Beclean, în contextul în care sunt facilități de acest fel în comunitatea respectivă”, a precizat inspectorul școlar general Camelia Tabără.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. bistrițean

    De ce localul fostului Liceu de Muzică (partea aflată în proprietarea Primăriei) nu este renovat și atribuit Palatului Copiilor, care nu are sediu, și funcționează la Sc. Gen. 4? Partea retrocedată nu se putea cumpăra, la prețul pieții sau închiria de municipalitate? Chiar e nevoie de o școală bisericească? Profesorii, în general,nu fac educație în spiritul creștin? Palatul Copiilor nu poate organiza activități în vacanțe și în program să fie incluse discuții despre morală, principii religioase, etc.?

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.