Cu ce va fi înlocuit Programul Cornul şi laptele. Liviu Pop: Spre zona aceasta ne îndreptăm

Programul Cornul şi laptele va fi înlocuit treptat, însă e nevoie de modificarea legislaţiei pentru achiziţiile publice pentru ca să nu mai existe situaţii în care licitaţiile să nu fie adjudecate la timp şi elevii să nu primească nimic.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus vineri că nu doar în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt probleme în ce priveşte derularea Programului Cornul şi laptele, ci şi în alte judeţe ale ţării unde nu au putut fi semnate contractele cu furnizorii din cauza procedurii greoaie cu care se fac achiziţiile publice.

„Dacă nu vom schimba procedura de achiziţii, şi este obligaţia noastră ca stat, vom avea probleme în toate domeniile de activitate. Programul Cornul şi laptele e într-o etapă mult mai bună ca anul trecut şi din punctul de vedere al calităţii. Coroborat cu Programul O masă caldă putem, în perioada următoare, putem clarifica acest aspect cine şi cum trebuie să facă achiziţia şi toate celelalte. Noi am introdus, anul trecut în februarie, masa caldă pentru copii în 50 de unităţi şcolare şi anul acesta am continuat programul. Nu am reuşit să îl implementăm decât în 20 pentru că s-a blocat îna chiziţii publice care nu ştiu că începe anul şcolar în 15 septembrie şi se termină în 15 iunie. Mecanismele ar trebui să fie mult mai uşoare şi er rolul nostru să le îmbunătăţim”, a spus ministrul.

Liviu Pop a declarat că, în următorii trei ani, MEN vrea să extindă Programul O masă caldă la 700.000 de elevi, înlocuind astfel cornul, laptele şi merele. „Acolo e idealul educaţional. Să vină copilul la ora 8.00 la şcoală, să stea până la 12.00, să ia masa sub o formă, să mai stea 2-3 ore la programul Şcoală după şcoală şi să plece acasă fără teme şi fără ghiozdanul încărcat. De aceea facem infrastructura şcolară, regândim planurile cadru, de aceea am lansat competiţiile pentru scrierea manualelor şcolare şi pregătirea personalului, dar nu putem face asta peste noapte. Încă mai avem şcoli care funcţionează în trei schimburi. Încet, încet, spre zona aceasta ne îndreptăm. Eu sunt convins că, în trei ani de zile, putem ca 700.000 de copii din România să beneficieze de acest Program O masă caldă care va înlocui Programul Cornul şi laptele”, a spus ministrul.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Adrian C.

  Am făcut scoala in anii ’80 şi nici macar comunistii nu acordau o masă calda pe zi elevilor. Deci actualii guvernanti sunt mai comunisti ca si comuniştii.
  Sunt țari europene mai bogate ca şi România si nu îsi permit să dea de mâncare elevilor, aşa cum vor să facă românii.
  Prioritatile în Ministerul Educației Nationale sunt GRESITE.
  Ar trebui ca banii sa fie folositi pt. a angaja mai multi profesori, iar numărul de elevi din fiecare clasă să fie de max 24 elevi.
  – repararea scolilor de la sate pt că unele sunt vai de ele şi nu au avizul ISU.
  – alții au 6 săptămâni vacanta de vară, românii au 13.
  Constat că PSD nu doreşte educarea populatiei, îi preocupă lucrurile materiale/moarte (uniforme, telefoane, alimente).

  (-7)
  • Florean Coldea

   Adevărul e că bă$e$cu și-a dorit mult educarea populației, la fel și guvernul ZERO al incompetentului cioloș.

   (0)
  • Adrian C.

   Bun, şi dacă Basescu si Cioloş nu si-au dorit să facă reforme in domeniul educatiei, înseamnă că şi PSD poate să îsi batā joc de elevi?
   Dacă unul săvârseste o infractiune , cum ar fi conducerea cu 80km/h în localitate, înseamnă că şi noi putem să facem lucrul acesta?

   (-4)
 2. Cititor

  Daca procedurile sunt greoaie de ce nu le simplificati?Sunteti la guvernare!Daca nu s-a dat cornul si laptele un semestru cine despagubeste elevii,cine plateste?Nimeni.Clar!Niciodata nu a platit nimeni pentru nerealizari ale guvernantilor.

  (0)
 3. Tiberius Camaras

  Corecta poziția ministrului . Când noul program va fi implementat in toată România o sa îl felicit personal. Pana atunci trebuie lucrat la partea de legislație si birocrație , la revenirea profesorului la catedra ca si educator nu ca si creator de hârtii inutile. Mulțumim pentru informarea prompta, Timp Online.

  (0)
 4. Cititor

  Un guvern responsabil are bani si.pentru SRI si.pentru educatie si pentru sanatate.Din pacate a avut bani pentru parlamentari,primari,viceprimari,pensii speciale ,ceva maruntis pentru restul .Lasati vorbele cei care profitati de „buna guvernare”!Uitati-va in tara ,la cei care duc greul si unii mai sunt si creduli,uitati-va la „Izolati in Romania „si apoi emiteti judecati in apararea celor care au condus si conduc prost,haotic si iresponsabil.

  (-2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.