A început tabăra de zi „O vară ca la bunici”. Cum se distrează copiii în ferma de la Dorolea (FOTO)

Holistic

Peste 50 de copii din Bistriţa se distrează de minune la Dorolea în prima serie din tabăra de zi „O vară ca la bunici”, iniţiată de Dalia Chira, profesor pentru învăţământul primar la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa. Supravegheaţi de trei cadre didactice, cei mici se joacă, participă la ateliere de creaţie, merg cu hidrobicicleta pe lac şi călăresc ponei.

„Ideea să organizăm O vară ca la bunici mi-a venit după ce am vorbit cu mulţi părinţi care ziceau că nu prea au ce face cu copiii pe timpul verii mai ales dacă lucrează. Îşi pot petrece timpul cu ei doar în concedii. Şi atunci am zis să organizăm activităţi pentru copii. Îi luăm dimineaţa şi îi aducem seara acasă. Copiii se simt bine, părinţii sunt liniştiţi ştiind că sunt bine îngrijiţi  şi facem activităţi frumoase. Sunt trei serii de câte o săptămână. Unii părinţi au ales să participe copiii lor la toate trei seriile, alţii doar la una sau două. Plecăm în fiecare dimineaţă din faţa CNLR cu autocarul şi venim înapoi, acasă, la 18. Pratic ne petrecem toată ziua la Dorolea, unde copiii primesc şi două gustări şi masa de prânz la restaurantul Poiana Corbilor”, a spus Dalia Chira.

 

Programul este destinat copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani care au parte de adevărate aventuri pe care nu le vor uita. Cei mici sunt încântaţi de ponei şi de celelalte animale de la fermă, s-au plimbat cu trăsurica, au mers şi cu hidrobicicletele, s-au distrat de minune în aer liber.

„Vrem să le facilităm părinţilor oportunitatea de a-şi lăsa copiii cu noi, cu un grup de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu să-şi petreacă timpul într-un mod plăcut, în aer liber, fără să stea în faţa blocului sau pe dispozitive mobile cât părinţii sunt la serviciu”, a mai spus Dalia Chira.

Anul acesta tabăra va fi una de zi, însă de anul viitor s-ar putea ca iniţiatorii să opteze şi pentru cazare la Pensiunea Poiana Corbilor de ale cărei servicii sunt mulţumiţi.

Pentru 50 de lei pe zi, copiii sunt transportaţi până la Dorolea şi înapoi acasă, li se oferă două gustări şi o masă de prânz şi multe activităţi.

Prima serie a început în 24 iulie, ultima serie fiind la mijlocul lunii august. Pentru înscrieri, apelaţi telefonic la următoarele numere: 0740 202440 – Dalia Chira şi 0770 411795 Teodora Zăvoianu.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.