La început de an, foarte mulți bani nerambursabili pentru proiecte de livezi!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat o nouă sesiune de primire a cererilor de finanțare aferentă submăsurii 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, depunerea proiectelor pentru investiții în sectorul pomicol se poate face până la data de 30 iunie 2018, ora 16.00, iar fondurile disponibile sunt de 85.000.000 euro.

Afacerile în pomicultură pot fi foarte rentabile și sunt oportune în această perioadă datorită faptului că există finanțări nerambursabile pentru investițiile în acest domeniu. Veniturile pot ajunge la zeci de mii de euro/hectar, în funcție de tipul plantației iar dacă investiția cuprinde și o unitate de procesare, acestea pot crește considerabil.

Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 4.1a – „Investiţii în exploataţii pomicole”, se pot accesa bani europeni pentru următoarele tipuri de proiecte:

 • reconversia plantaţiilor existente sau înfiinţarea de plantaţii pomicole noi;
 • înfiinţarea de pepiniere pentru material de înmulţire şi material de plantare fructifer;
 • înfiinţarea, extinderea şi/sau modernizarea sistemelor de depozitare, condiţionare, şi ambalare şi a unităţilor de procesare la nivelul exploataţiei;
 • achiziţionarea, inclusiv prin leasing, de maşini/utilaje şi echipamente noi, în limita valorii de piaţă a bunului respectiv;
 • achiziţionarea, inclusiv prin leasing, de mijloace de transport compacte, frigorifice, în scopul comercializării produselor în cadrul lanţurilor scurte, amenajarea, construcţia, dotarea spaţiilor de desfacere din cadrul exploataţiei şi activităţi de marketing;
 • investiţii care vizează îmbunătăţirea performanţelor de mediu ale exploataţiilor pomicole (creşterea eficienţei energetice a clădirilor, achiziţionarea de instalaţii de producere a energiei regenerabile la nivelul exploataţiei;
 • împrejmuirea suprafeţelor pe care se realizează investiţia şi drumuri de exploatare.

Ce specii se finanțează?

 • Pomi fructiferi (Măr, Păr, Gutui, Prun, Cireş, Vişin, Cais, Piersic, Nectarin, Nuc, Migdal, Alun, Castan)
 • Arbuști fructiferi (Coacăz negru, Coacăz roşu, Coacăz alb, Agriş, Zmeur de grădină, Afin de cultură, Mur de grădină, Mur cu ghimpi sau fară, Măceş, Soc negru, Trandafir pentru petale, Lonicera caerulea, Corn, Cătină, Scorușul negru-Aronia)
 • Căpșuni

Valoarea ajutorului nerambursabil este cuprinsă între 100.000 și 1.050.000 euro, în funcție de tipul de proiect și solicitant, iar intensitatea sprijinului nerambursabil acordat poate ajunge la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Cu o echipă formată din experți cu experiență în accesarea fondurilor europene și implementarea proiectelor de investiții și cu proiecte de succes în domeniul pomicol, PI Investment Projects acordă consultanță în evaluarea propunerii de proiect și elaborează documentația necesară depunerii proiectului de finanțare. Contact: 0771-66-88-30; 0771-66-88-31.

(P)

Google Ads

Comentarii

  • class

   Ma.Laurentiu da oare asta nu.o fi tot agricultura? Asa dupe tine… Nu.o.fi tot o ramura a Agriculturii si.pomicultura asta…

   (2)
 1. Deconescu Adrian

  Detin o plantatie de mur pe 0,5 ha si o plantatie de Zmeura pe 0,25 ha as dori un project pt dezvoltare si achizitionarea ,de utilaje pentru prelucrarea solului

  (0)
 2. PI Investment Projects

  Oferim consultanta si proiectare pentru orice proiect de investitii. Pentru informatii suplimentare sunati la numerele din articol, de luni pana vineri, intre orele 9 si 18.

  (3)
  • class

   Unde aveti sediul va rog? As vrea sa iau legatura cu dvs pentru un.proiect.. Multumesc

   (0)
  • Voslaban Valentin

   Bunaziua ,Va rog sa ma informati daca mai pot accesa anul acesta un proiect pentru infintarea unei livezi de meri,pruni, pe o suprafata de un ha, pe 2parcele apropiate respectiv60+40 ari sau trebuie sa fie acelasi trup ,am carte funciara pe numele meu ,am 49 ani, am pfa ,am avut proiect pe masura 141 .

   (0)
 3. Bondar Bogdan

  Buna.ce suprafata necesară minima pt începerea unui proiect de gutui(ex) ar trebui sa am?va multumesc

  (-1)
 4. Sergiu

  Buna seara !! Am început o livada de nuci deocamdată pe o suprafață de 2600 de metri din 1 ha pot sa iau fonduri pentru extindere de livada eventual depozitare, împrejmuire,? Multumesc!!!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.