Recomandări Social

Start în minivacanța de Sf. Maria. Locurile unde vă puteți caza la Băile Figa folosind vouchere

Că tot vine minivacanța de Sfânta Maria, merită să știți că o puteți petrece la Băile Figa, plătind cu vouchere de vacanță. Trei pensiuni, o vilă și de un complex de căsuțe acceptă să cazeze turiști care nu plătesc sejurul cu bani.

Este vorba de Căsuțe Sebastian, cotate pe booking.com cu calificativul ”superb”, media notelor acordate de turiștii care s-au cazat aici fiind de 9.1. O noapte într-o astfel de căsuță costă 140 de lei pentru doi adulți.

Tot cu vouchere de vacanță vă puteți caza și la Pensiunea Iris din Beclean, situată în apropierea Băilor Figa și la Pensiunea Zimvestrul.

Vila Nobila este o altă proprietate care primește vouchere de vacanță, având și ea calificative foarte bune pe booking.com. O noapte de cazare pornește de la 156 de lei, dar aici nu mai sunt locuri disponibile decât din septembrie.

Mai puțin bine cotată este Pensiunea Abimar, scorul dat de cei care s-au cazat aici fiind 6,5, dar și prețurile sunt mai mici, în jur la o sută de lei pe noapte.

Salariații, indiferent că lucrează la stat sau la privat, vor primi liber joi cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, care este o sărbătoare legală stabilită prin Codul muncii. Însă bugetarii primesc, cu această ocazie, și o zi liberă suplimentară, ceea ce duce la apariția unei minivacanțe de patru zile. Anul acesta, Sfânta Maria va pica într-o zi de joi, astfel că salariații de la privat vor primi liber, însă apoi vor trebui să revină vineri la lucru. În cazul bugetarilor însă, Guvernul a dat o zi liberă suplimentară pe 16 august, pentru a face o punte între Sfânta Maria și weekend. Astfel, bugetarii vor beneficia de o minivacanță de patru zile consecutive. Desigur, fiecare angajator privat va putea să dea liber salariaților proprii pe 16 august. Această zi liberă suplimentară va trebui recuperată ori prin muncă într-o zi de sâmbătă, ori prin prelungirea zilnică a programului de lucru.

În afară de Adormirea Maicii Domnului, pe final de an vom mai avea, ca sărbători legale, Sfântul Andrei (30 noiembrie, sâmbătă), Ziua Națională (1 decembrie, duminică) și prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie, miercuri și joi).

Totuși, activitatea anumitor locuri de muncă nu poate fi întreruptă în zilele de sărbătoare legală. Mai precis, este vorba de unitățile sanitare, de unitățile de alimentație publică și de locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. În aceste cazuri, Codul muncii prevede că salariaților li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru munca din zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază de minimum 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu dau liber în zilele nelucrătoare sau care nu recompensează munca în timpul acestora riscă amenzi de mii de lei din partea inspectorilor muncii.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS