Incendiu la Lunca Leșului. Focul s-a extins pe 8 ha și a ajuns la o pădure

Holistic

Pompierii militari din Năsăud și cei voluntari din comuna Leșu intervin, duminică seara, ajutați de pădurari, la stingerea unui incendiu la Lunca Leșului. Pornit inițial de pe câmp, unde probabil că cineva a dat foc vegetației uscate, focul a ajuns la o pădure, zonă în care se află și o casă locuită.

Pompierii au fost anunțați inițial că incendiul se manifestă pe o suprafată intinsă de vegetație uscată de aproximativ 8 ha și că focarele se află în apropierea unei păduri tinere de 10 -15 ani și a unei cabane.

Ajunși la locul indicat, pompierii și angajații de la ocolul silvic, în total 15 persoane, au încercat să împiedice focul să ajungă la pădure și la cabană, dar nu au reușit.

”Imobilul este o casă locuită, iar din datele pe care le avem a fost protejată (inclusiv anexele acesteia, în care sunt adăpostite animale). Focare de mici dimensiuni au apărut, mai ales la nivelul vegetației de pe sol, inclusiv în pădurea din apropiere. Suprafața totală afectată de incendiu ar fi de aproximativ 6-8 ha. Situația operativă este în dinamică”, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița.

Sursa foto: ISU Bistrița-Năsăud

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.