Grație Asociației Autism Europa, în noua lege a Educației va fi un capitol special pentru copiii cu CES

Holistic

Noua lege a învăţământului va avea un capitol special dedicat copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES), a declarat la Bistriţa ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ministrul s-a întâlnit la Bistriţa cu președinta Asociației Autism Europa, Ana Dragu, iar apoi a spus că legea învăţământului va trebui să cuprindă un capitol dedicat copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

„Cred că în viitoarea lege trebuie să avem un capitol special dedicat copiilor cu CES. Va trebui să ne gândim cum este mai potrivit ca, ceea ce se cheamă astăzi CJRAE, unităţile acestea conexe să lucreze împreună cu Inspectoratul Şcolar în aşa fel încât să nu avem situaţia pe care o avem aici: o şcoală în care sunt 26 de copii cu CES şi nu au profesor de sprijin şi avem o şcoală în care avem un copil cu CES şi avem şi consilier şcolar, avem şi profesor de sprijin, avem şi logoped. O mai bună distribuţie a resurselor este absolut necesară şi fără îndoială o creştere numerică a profesorilor de sprijin pe care trebuie să îi şi pregătim special”, a declarat ministrul Educaţiei.

Andronescu a aflat de la Ana Dragu că într-o clasă sunt puţini profesori în situaţia de a putea adapta programa şcolară la nevoile copiilor cu CES.

„Va trebui să găsim soluţii să le adaptăm la nivel naţional şi să încercăm să le trimitem în teritoriu cu aceste adaptări deja realizate”, a spus ministrul.

Ministrul Educaţiei a mai spus că vor exista şi examene adaptate pentru elevii cu cerinţe speciale şi că există un proiect prin care se vor forma 55.000 de profesori care să lucreze şi cu copiii cu CES.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. raul adrian

  sa ne spuna si noua cineva de la gradinita Micul Print , de ce s-au luat placutele[afisele de hartie] in care s-a scris : Noi sintem 0 ???, nu ne ajuta nimeni ????
  de ce nu s-au lasat acolo pe gard si cind a venit Abramburica ??? de ce ??? le-a fost rusine astora de la gradinita???
  sau……………..in cel mai rau caz , inseamna ca acele afise ni se adresau noua oamenilor . de ce ??
  ce vina am eu ?? ca nu va dau aia 2 % din impozit ?? nu vi dau , si gata . ce puteti sa faceti ??? sa vi dau ca sa va faceti ……….???

  (2)
 2. Tibi Suciu

  Cea mai mare măgărie posibilă e integrarea cu forța a elevilor cu CES în învățământul de masă !!! Cea mai bună dovadă e dezastrul de la Generală 4, școală care are cei mai mulți elevi cu CES integrați. Școlile care mențin calitatea procesului educativ și unde se face carte Liviu Rebreanu și Andrei Mureșanu au doar un elev cu CES fiecare.

  (3)
 3. Ioana S.

  Câte pile și relații poate să aibă acest personaj Ana Dragu?
  – A primit de la Consiliul Județean o vilă (fostă grădiniță) gata renovată cu toate utilitățile unde NU PLĂTEȘTE CHIRIE.
  – În toate publicațiile locale e lăudată și i se aduc osanale chiar dacă jurnaliștii respectivi sunt în necunoștință de cauză
  – Manevrează sume mari de bani printr-o rețea dubioasă de ONG-uri, dar se plânge chipurile că nu are bani ca să ajute copii cu TSA și cere întruna bani de la stat și de la privați.
  – Practică la „CRA Micul prinț” niște așa zise terapii fanteziste fără nici o utilitate și finalitate dar extrem de scumpe buzunărind astfel niște părinți disperați. Și toate aceste terapii sunt făcute de personal prost pregătit și fără experiență.

  (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.