Încă o medie de 10 la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud, după contestații

Holistic

Au fost afișate rezultatele la examenul de Bacalaureat după contestații. În Bistrița-Năsăud au fost înregistrate aproape 800 de contestaţii, cele mai multe la Română și Matematică.

Încă un elev din județ a obținut media 10 la Bac, după contestația la Informatică (inițial nota 9,85): Ștefan Cristian Borodi de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, specializarea Matematică-Informatică (10 la Română, Matematică și Informatică).

Aici rezultatele la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud după contestații.

Toate lucrările, inclusiv cele pentru care s-au depus contestații, au fost corectate în alte județe. Un elev de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița a primit nota 10 la Matematică, după ce inițial fusese notat cu 6.

După afișarea primelor rezultate, o singură absolventă de clasa a XII-a avea media 10 la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud: Ilinca Elena Sava de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, specializarea Științe ale Naturii (10 la Română, Matematică și Anatomie).

Top cele mai bune medii pe județ:

În această sesiune, în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.137 de candidați, din care s-au prezentat 2.014 și care au susținut probele în șapte centre. Patru elevi au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, doi la proba de Limba și literatura română (de la centrele de examen Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”) și doi la proba obligatorie a profilului (de la centrele de examen Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud și Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean).

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Înscrierea candidaţilor pentru a doua sesiune se va derula între 15 şi 19 iulie. Candidaţii care promovează examenele de corigenţe se pot înscrie în data de 26 iulie. Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 se vor desfăşura între 21 august şi 7 septembrie.

În 2018 s-au înregistrat cinci medii de 10 în județul nostru după afișarea primelor rezultate și încă una după contestații.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Profesori de rahat

  Cum pot doar profesori sa corecteze aceeași lucrare unul sa de-a 6 și altul 10.…….nici macar 9.90….adica PERFECT????????

  (4)
  • Sau poate profesorii nu au nici o vina ptt

   ….că a intervenit factorul politic…cel mai tare…mai tare că tramp

   (-2)
  • Dorel Zdarie Brinza

   Sigur a fost doar o eroare de interpretare la nivel de sutimi/ zecimi care pe fondul oboselii probabil profesorul a aplicat altfel baremul impus. Este totusi de apreciat ca avem astfel de tineri! Daca elevul are o pasiune pentru matematica pe langa scuzele care le va primi ar trebui sustinut de municipalitate. Mi-ar place sa ii fie sustinut talentul. Se gasesc milioane pentru lucrari de mantuiala……sigur sunt si niste bani pentru tineri asa inteligenti. E o investitie pe termen lung.

   (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.