În două localități din județ se redeschid din toamnă grădinițele

Holistic

În anul școlar care va începe din toamnă se vor redeschide grădinițele din două sate unde sunt suficienți copii pentru a se forma grupe, a anunțat inspectorul școlar general Camelia Tabără într-o conferință de presă. Este vorba de cele din Malin și din Miceștii de Câmpie.

Inspectoratul Școlar Județean lucrează zilele acestea la conturarea rețelei școlare din 2019-2020 și are deja câteva date clare.

”Rămânem cu aceleași 110 școli cu personalitate juridică -101 prin consilii locale, 5 prin CJ și patru cluburi și palate ale copiilor. Avem cu 15 structuri mai puțin: Măluț – Braniștea secția maghiară, Budești-Fânațe, Chețiu, școala primară Manic, Chiraleș, Sângeorzu Nou, Vermeș, Lunca Ilvei școala primară 3 și 4, GPP nr. 4 Maieru, Parva două GPP, școala primară Stupini și o grădiniță cu program normal din Tiha Bârgăului.

S-au transformat câteva din școală primară în nivel preșcolar și se redeschid grădinițele din Miceștii de Câmpie și Malin pentru că au numărul de copii și redeschid o structură de ciclu primar. Avem cu opt grupe de preșcolar mai puțin, 19 clase de primar, 19 de gimnazial, 15 de liceu și trei de postliceal și o creștere cu 11 clase de profesională, așa cum ne-a cerut Ministerul”, a spus Camelia Tabără.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.