Social

Impresii de vacanţă. Cum s-a simţit un turist din Vaslui la Valea Vinului

Un turist din Vaslui relatează pe un portal de călătorii cum s-a simţit la Valea Vinului în Bistriţa-Năsăud. Bărbatul prezintă informaţii importante despre condiţiile de cazare, activităţile ce pot fi desfăşurate aici, dar şi despre drumurile de acces către zonă.

„Iniţial am vrut să mergem în Șanț/Valea Măriilor, dar am ajuns la Cabana Bradul. Nu am regretat nicio secundă. Cabana este curată. Atât curtea, cât și camerele. La fel bucătăria și sală de mese. Micul dejun este super-îndestulător… mâncare de poți să „omori puricii pe burtă”. Mâncarea este bine gătită. Ciorbele gustoase. La fel și gulașul. Camera în care am stat la etajul 2, la mansardă, avea balconul comun cu camera vecină. Nu există dulap în cameră.

Baia… hmmm… wc-ul amplasat într-o încăpere cam mică pentru mine, pentru a sta perfect vertical, iar cada… era în cameră, separată, de un perete din sticlă mobil. Trecând peste asta, susurul apei ce trece prin curte te face să uiți de aceste detalii.

La capitolul activităţi, o trambulină pentru copii, masă de ping-pong cu paletele cam obosite. Bicicletele lasă de dorit. Personal nu am avut cum să folosesc vreo bicicletă acestea fiind cu roți de 20″. Oricum, plimbările îți vor ocupa tot timpul. Păcat că traseele nu sunt foarte bine marcate, dar ai unde merge.  Vârfurile Ineu, Ineuţ. Ah! Să nu uit! Trebuie să încercați apa de borcut! Puteţi vizita Blazna sau Sîngeorz-Băi pentru o cură de apă.

Drumurile. Dinspre Cârlibaba către Șanț, drum de piatră spartă. Implică o viteză de deplasare mică, 20-30km/h, pe langă Someșul Mare. Dinspre Sîngeorz Băi- Rodna drumul era spart pe alocuri, dar, în general, bun. Te deprimă mizeria (gunoaiele) de pe marginea drumului. Dinspre Poiana Ştampei – Lunca Ilvei – Șanț, ai de mers vreo 30 km pe drum forestier din piatră spartă cu 20-30km/h, pe lângă un curs de apă care, din păcate, va fi captat pentru o micro-hidrocentrală, apoi, pe la Lunca Ilvei dai de asfalt.

Una peste alta, am avut câteva zile de deconectare totală de la viață cu telefon mobil și e-mail-uri… care îmi doresc să se repete… de vreo 70x / an. Vă recomand cabana, cât și zona!”

Un bistriţean din Coldău care a ales aceeaşi locaţie a completat: „Locație excelentă, liniște deplină. Se aude doar susurul apei care curge în fața cabanei. Personal foarte amabil, o curățenie totală, dacă vrei să îți încarci bateriile după mult stres este locul bun. Doar drumul din Rodna în sus către cabană lasă de dorit, dar asta este România. Păcat. Locația ar trebui mediatizată mai mult pentru că potențialul turistic este mare. Peisaje frumoase, aer curat, posibilitate de drumeție dacă vă place muntele. Am fost cazați trei zile dar nu ne venea să plecăm de acolo. Felicitări gazdelor! Singurul lucru care ar putea fi de reproșat este lipsa semnalului la telefonia mobilă și a faptului că autoritățile nu se implică să amenajeza trasee turistice semnalizate corespunzător”.

3 comentarii

  • Deci te duci in zona rustica sa ai autostrada pina la stana? Sunteti de belea mai oameni. Orase mai frumoase ca Parisul nu gasiti dar nici rusticitate ca la noi. Pe asta trebuie mers la tipul asta de turism.

  • D-le Cristi, nu te obosi sa le spui la prosti ce inseamna eco-turism pe care occidentalii nu prea il au, si se dau in vant cand descopera in Romania astfel de locuri.

  • Cel mai trist lucru mi se pare acea microhidrocentrala!!!! Vrem sa facem turism si distrugem natura???? Plus multele hibe care apar dupa…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS