”Îi bai!”, dar nu prea mare. Cum a dres busuiocul primarul din Nimigea

Holistic

După ce viceprimarul din Nimigea, Alexandru Blaga, şi soţia sa, contabilă în instituţie, s-au deplasat la mare, în concediu, cu maşina de serviciu, primarul Mircea Runcan a promis că va face o anchetă şi îi va pedepsi pe vinovaţi. Timp Online încearcă de două zile să afle ce a scos la iveală ancheta, însă primarul refuză să mai răspundă la telefon.

Potrivit unor surse locale, după ce Timp Online a scris că viceprimarul şi contabila sunt plecaţi cu maşina de serviciu la mare, primarul PSD Mircea Runcan a rezolvat problema în felul următor: i-a transmis viceprimarului să se lipsească de autoturism şi să-l trimită acasă, fapt pentru care maşina a fost adusă de o rudă cu trei zile înainte să ajungă de la mare familia Blaga. Pentru ca toată lumea din comună să vadă că maşina e acasă, primarul ar fi urcat el însuşi la volan – deşi are alt autoturism de serviciu – şi a făcut ture prin toate satele ca să-l vadă cât mai multă lume, ceea ce, spun sursele citate, nu ar fi făcut niciodată.

Atât în cursul zilei de luni, cât şi marţi, noi am încercat să luăm legătura cu primarul Mircea Runcan contactându-l pe telefonul de serviciu de mai multe ori. În ciuda insistenţelor noastre, nu ne-a răspuns. De la sediul Primăriei Nimigea am aflat că este pe teren, fără să ni se spună unde anume şi cu ce scop. Nici viceprimarul Blaga nu era marţi la serviciu, el aflându-se, potrivit funcţionarilor, la Năsăud. Drept urmare, nu avem un punct de vedere al celor doi şi nici nu ştim dacă s-a făcut vreo anchetă internă şi la ce concluzie s-a ajuns.

Vă reamintim că viceprimarul PSD din Nimigea, Alexandru Blaga, şi soţia acestuia, contabilă în primărie, au plecat la începutul acestei luni cu maşina de serviciu, o Dacia Logan cu numărul BN 58PCN, în concediu la mare.

Contactat în legătură cu acest subiect, primarul din Nimigea, Mircea Runcan (PSD) a declarat că nu ştie nimic.

„Nu cred aşa ceva că ar fi plecat cu maşina primăriei la mare. Nu ştiu. O să verific. Ştiu că sunt plecaţi în concediu, dar nu ştiu cum. Maşina primăriei ar trebui să fie la el acasă, în curte.  O să verific. Eu nu i-am permis să plece cu maşina primăriei, cum puteţi spune aşa ceva? Dacă au plecat cu ea, o să suporte consecinţele. Nu ştiu acum care vor fi aceste consecinţe. O să mă gândesc, o să discutăm în consiliul de disciplină. Nu am fost informat în legătură cu aşa ceva, dar dacă este adevărat nu îi bine, îi bai! Maşina trebuia să o parcheze, să o lase acolo şi să se ducă cu maşinile lui personale, doar are”, a spus Mircea Runcan.

În timp ce autorităţile se prefac aşadar că nu s-a întâmplat nimic, localnicii continuă să se întrebe de ce edilii folosesc în interes personal maşinile de serviciu, dacă au decontat carburantul utilizat din bani publici şi dacă astfel de abuzuri vor rămâne la nesfârşit nesancţionate de nicio instituţie a statului, fie ea Prefectură sau Curte de Conturi, întrebări pe care, în numele lor le adresăm public şi aşteptăm totodată şi răspunsuri.

ACTUALIZARE ora 14.00 Viceprimarul din Nimigea, Alexandru Blaga, ne-a contactat după publicarea acestei ştiri ca să îşi exprime următorul punct de vedere: „Maşina a fost acasă, în spate, cum am spus. În ziua în care m-aţi sunat a dus-o la primărie un consilier. Am martori, am tot ce vreţi. V-am închis telefonul când m-aţi sunat fiindcă am ştiut că sunt unii care vor să-mi strice şi concediul, de-asta nu v-am spus atunci ce vă spun acum. V-am spus acum unde-i maşina, realul, eu nu am de fugit şi de mă ascuns cu nimeni şi cu nimic. Să ştiţi că maşina e a Primăriei Nimigea, nu e a mea personală. Eu nu m-am supărat tare, dar dacă mai avem discuţii de-astea, de aiurea, eu vă dau în tribunal că nu am ce face. Să-mi apăr drepturile! Dumneavoastră v-aţi permite să mergeţi cu o rablă de Dacie la mare? Numai un nebun putea merge până acolo cu o maşină veche. Eu nu îmi permit să mă duc până acolo cu ea că nu ajung. Ce să fac dacă e de 10 ani maşina?  Eu nu am fost nicăieri cu ea. Mă duc şi jur în biserică. Oricând mă sunaţi, eu vă răspund că nu sunt de-ăsta care să mă trag înapoi”.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. raul adrian

  Corb la corb nu-si scot ochii. Cind am citit articolul precedent legat de acedt subiect, nu am avut nici cea mai mica teama ca i se va intimpla ceva. Cum nu cred ca nici Ponta nu are vreo temere. Il doare fix in Caraibe.

  (0)
 2. vasile

  Adica atâta lume nu vede,e oarba? De cate lucruri sunt in stare unii pt bani si putere. Trebuie sa credem pt ca a zis ca jura in Biserica,nu?

  (0)
 3. Sandu

  Jura in biserica dar numai dupa ce reuseste sa il schimbe pe preotul din Mogoseni. Ieri a fost la IPS Andrecut la Cluj ca sa il mute pe preot. E pe bune. Sunati-l pe viceprimar sa va confirme.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.