Peste 500 de polițiști asigură ordinea în Bistrița-Năsăud în minivacanța de Ziua Națională

Cu ocazia minivacanței prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, peste 500 de polițiști bistrițeni vor fi în teren. În medie, zilnic, peste 120 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, precum și alte structuri vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pe raza întregului județ, în special în zonele unde au loc manifestări organizate.

Astfel, vor fi constituite 245 patrule de ordine şi siguranţă publică, pedestre şi auto ce vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale.

O atenție deosebită este acordată traficului rutier, fiind luate măsuri pentru prezenţa activă a polițiștilor rutieri, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

De asemenea, pe cele mai importante drumuri care converg către stațiunile montane sau alte zone turistice, vor fi amplasate autospeciale pe care sunt montate aparate radar, având scopul de a combate excesul de viteză pe drumurile publice, unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Jandarmii bistriţeni vor fi prezenţi vineri 1 decembrie, în localităţile unde se vor desfăşura activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, având ca misiune asigurarea măsurilor de ordine publică şi a siguranţei spectatorilor.

Ca de fiecare dată, cu ocazia sărbătoririi actului istoric înfăptuit la 1 Decembrie 1918, Jandarmeria Bistriţa-Năsăud are un rol important în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pe timpul desfăşurării activităţilor omagiale planificate de autorităţile locale. Se vor avea în vedere manifestările la care se aşteaptă o mare afluenţă a publicului, în acest sens, echipajele de jandarmerie vor fi prezente în stradă, acolo unde vor avea loc depuneri de coroane, manifestări religioase şi cultural-artistice dedicate Zilei Naţionale.

Jandarmii bistriţeni vor participa şi de această dată la parada militară în Bistriţa, cu tehnica auto din dotare şi cu un detaşament de defilare, informează IJJ Bistrița-Năsăud.

Jandarmii recomandă participanţilor la manifestările de 1 Decembrie, în scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să nu aibă aspra lor arme de orice fel, artificii sau petarde, să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.