Homeopatul Petru Rai îşi extinde afacerile. Ce va ridica în oraşul Bistriţa

Merigo

Un centru de sănătate nou va apărea la Bistriţa pe Valea Boilor, dar aici bolnavii nu vor fi trataţi după metode tradiţionale, ci cu terapii energetice şi complementare, fiind stimulaţi să se autovindece.

APM Bistriţa-Năsăud anunţă publicul că a fost depusă o solicitare de obţinere a avizului de mediu şi declanşarea etapei de încadrare pentru: „PUZ – Construirea unui centru de sănătate, în municipiul Bistrița, extravilan, Ridul Valea Boilor”, titular: Rai Petru pentru SC Holistic SRL. Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în zilele de luni-joi, între orele 9.00 – 15.00 şi vineri între orele 9.00 – 13.00. Observaţiile/comentariile şi sugestiile se primesc în scris la sediul APM BN, în termen de 15 zile de la data publicării anunţului.

Firma Holistic Năsăud a fost înfiinţată în 1992. În 2016 a avut o cifră de afaceri de peste 645.000 de lei şi un profit de peste 90.000 de lei. În Bistriţa-Năsăud are şase sedii secundare. La Bistriţa, acesta se află pe strada Colinei şi constă într-un ansamblu de clădiri semeţe (foto).

La Sîngeorz-Băi, de exemplu, firma a concesionat în 2012 un spaţiu de 130 mp, aparţinând domeniului privat al oraşului pentru următorii 15 ani la preţul de 1 euro/mp în primii cinci ani. În acest spaţiu funcţionează cabinete medicale şi servicii conexe, explorări funcţionale, farmacie umană, laborator de analize medicale. După primii 5 ani, CL Sîngeorz-Băi a decis că nivelul minim al redevenţei se va stabili de către concedent, pornind de la preţul pieţei, sub care redevenţa nu poate fi acceptată.

Dr. Petru Rai este specializat în medicină generală, acupunctură şi homeopatie. Acupunctura este una dintre cele cinci ramuri ale medicinei tradiţionale chineze, iar homeopatia, o terapie energetică şi complementară ce vindecă pacienţii pe toate planurile, mental, fizic şi emoţional.

Termenul homeopatie înseamnă, practic, vindecare prin similaritate, iar acest lucru face diferenţa între medicina alopată şi cea homeopată. Pe scurt, pacienţii sunt vindecaţi cu ajutorul unor substanţe care, în mod normal, unei persoane sănătoase i-ar provoca simptomele afecţiunii respective. Obiectivul însănătoşirii homeopatice nu este doar acela de a-l face pe individ să se simtă bine fizic după ce i-a fost înlăturată o suferinţă, ci de a-l vindeca în totalitate prin deblocarea şi reechilibrarea energiei corpurilor sale şi prin punerea în mişcare a forţei sale vitale.

Prin urmare, remediile acţionează nu doar în plan fizic, ci şi asupra sufletului şi spiritului. Homeopatia stimulează procesul de autovindecare la toate nivelurile, folosindu-se de forţa vitală provenind din regnul vegetal, mineral sau animal. Medicul prescrie remediile, urmărind caracteristicile pacientului, caracterul, ţinuta, modul în care se mişcă, în care vorbeşte, constituţia şi, nu în ultimul rând, afecţiunile mai vechi. Chiar dacă este vorba despre aceeaşi boală şi aceleaşi simptome, doi pacienţi primesc tratament homeopat diferit, pentru că specialistul ţine cont de particularităţile fiecăruia.

Pe site-ul crestinortodox.ro, medicina homeopată apare ca o înşelătorie.

„Homeopatia este una dintre metodele contemporane alternative de tratament. Sunt oameni care folosesc medicamentele homeopate, fără a ști însă nici câtuși de puțin despre ele. Adesea, homeopatia este pusă în strânsă legătură cu lumea orientală, văzută că izvor al practicilor medicale alternative. Homeopatia își trage numele din alipirea a două cuvinte grecești: „homoios” (asemănător) și „pathos” (suferința). Homeopatia nu constituie o specializare medicală în șine, la nici o facultate de Medicină neputându-se studia acest domeniu.

Cei care practică homeopatia, cât și legislațiile în vigoare privind sănătatea, recunosc faptul că homeopatia nu este recunoscută legislativ ca specializare universitară. Nu există școli homeopate organizate, nu există date statistice, pentru a putea compara rezultatele acțiunii medicamentelor homeopate. Nu există nici o statistică care să spună că, de exemplu, din o mie de bolnavi care au urmat o terapie homeopată, atâția s-au făcut bine, atâția și-au îmbunătățit starea, atâția au rămas în aceeași stare și atâtora li s-a înrăutățit sănătatea. Nici o data statistică. Interesant este și faptul că homeopatii spun că „homeopatia nu lucrează statistic”.

Homeopatia este cunoscută pentru practică controversată de a oferi tratamente care nu conțin efectiv nici un ingredient chimic activ. Homeopatia mizează pe tratarea bolilor prin stimularea capacității de vindecare a organismului uman, precum și prin prevenirea apariției afecțiunilor la cei predispuși.

Homeopatia are la bază un sistem propriu de raportare la om. Astfel, potrivit homeopaților, omul are o capacitate înăscută de a se vindeca, el trebuind să fie văzut într-o manieră holistică, împreună cu lumea înconjurătoare el formând un tot comun. Această înțelegere a omului și a lumii se încadrează în categoria ideilor de tip new-age-ist (orientale)”, scrie site-ul crestinortodox.ro

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Daniel

  Nu cred ”o boabă” din homeopatia asta (un amestec de placebo și seducție emotivă), dar trebuie să recunosc că e una dintre cele mai frumoase clădiri construite. Stil victorian. Bravo, doctore. Ai gusturi subțiri.

  (9)
 2. Teodor M

  Este un doctor recunoscut in toata tara pentru rezultatele ectraordinare pe care le are cu pacientii. Felicitari si toata stima!

  (3)
 3. Ana

  Este usor sa criticam pe cineva care incearca sa faca ceva pentru acest oras. Oare medicina alopata da intotdeauna rezultate? Atunci de ce se moare pe capete de cancer? Felicitari doctore si succes in tot ceea ce faci!

  (7)
 4. The passenger

  Cunosc personal 2 cazuri în care bolnavii au refuzat să se trateze cu medicamente prescrise de medici adevărați și s-au „tratat” cu leacuri de-astea băbești. În scurt timp au murit amândoi. Ar mai fi cazul lui Steve Jobs, care la fel a refuzat medicina modernă. Un geniu mort din cauza șarlatanilor. Nu am nimic împotrivă atât timp cât vă tratați doar pe voi înșivă cu ierburi. De proști nu mi-e milă. Nu vă ucideți însă copiii nevinovați!

  (13)
 5. Viorel Capata

  Un om serios si dedicat meseriei sale. Suntem norocosi sa avem un medic ca dansul la Bistrita. Vin oameni din toata tara,iar tratamentele pe care le da au rezultate uimitoare. Va spun din experienta proprie.

  (-6)
 6. Paul Ignat

  Am avut si eu odata o programare la ora 16. Am stat in sala de asteptare pana pe la ora 18.30, cand am constatat ca mai rau imi fac nervii asteptand asa si am plecat. nu stiu ce sa zic, pe acolo nu am mai mers. Pentru mine a fost ca si cum as vrea sa cumpar o masina frumoasa, dar nu reusesc sa-i pornesc motorul. asa ca renunt

  (9)
  • Elena Kerusch

   D-ta faci parte dintre oamenii care nu au rabdare (astia sunt nervii bolnavi)Eu as sta ore intregi sa pot sa ajung la Petrica si vineri din alta tara ptr ca acolo Homiopatia pot sa spuna ca e o averea de unde vin eu si nu-si permanent toata lumea.EU sunt o noroc o asasinare ca vin la el.Petrica pe mine ma pus pe picioare si de cate ori o sa vina in Romania o sa fac bine tot timpul sa trec pe acolo.Clar ca depinde de fiecare cat de serios ia in considerare.Nu stiti ce Vorbiti.

   (-1)
 7. Mihai

  Este scump si esti supus unui sir de teste de tot felul de bilute….. Daca ai noroc bine, daca nu…nu. Banii ti se cam termina….sanatatea ba….sau mai rau. Esti ca si un soarece supus la teste la laborator. E totusi riscant! Medicul nu si asuma raspunderea. Primesti granule fara o reteta, fara diagnostic. Poti sa suni…nu ti raspunde nimeni sau foarte dar foarte greu. Eu ma mir ca se poate asa usor…. Atat din experienta mea personala cu Rai.

  (18)
 8. Alex Mihalcea

  Homeopatia are un statut relativ incert , intr-o vreme se punea problema interzicerii ei . Se bazeaza doar pe autosugestie , pentru ca niste granule cu vitamine si saruri minerale puse sub limba nu rezolva mai nimic . E o industrie din care se fac foarte multi bani , au aparut ca ciupercile dupa ploaie tot felul de vraci din astia cu fel de fel de tehnici de „vindecare „, o parte luate din orient , altele inventate de ei dupa cum le taie capul , altele care combina si una si alta . Astia profita practic de oamenii disperati care umbla de la un medic la altul ca sa scape de tot felul de boli si fiecare il tunde de bani pana moare in saracie . Nu exista morala , nu exista constiinta , exista doar profit .

  (2)
 9. cosmina

  eu am psoriazis de 11 ani ,am fost la o multime se doctori chiar si prin Bucuresti si Cluj am umblat si nimic nu mi a fost de folos,am tinut 6 luni tratament si de 8 ani nu mai am nimic,iar doctorul dermatolog cand am fost pentru altceva si i am spus ca am avut psoriazis a spus ca nu se vede nimic pe corp,sincer am fost pe tot corpul si Domnul Rai m’a salvat cu tratamentul dansului!

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.