Recomandări Social

Halloween Party la Castelul Dracula. Ce delicii culinare vor fi la masă (FOTO)

„Cea mai autentică petrecere de Halloween este, fără doar şi poate, la Hotel Castel Dracula. Aşadar, foc şi lăutari, cină şi party, cavou şi lilieci, bostani şi lumânări! Ce spuneţi, vă tentează?”, anunţă Hotel-Castel Dracula pe Facebook. Petrecerea e marţi, 31 octombrie, începând cu ora 19,00.

Iată şi meniul pe care bucătarii de la Castel îl pregătesc pentru petrecere.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este celebrat în noaptea de 31 octombrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia „All Hallows’ Even”, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental – catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând ”Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.

De Haloween începe Anul nou vrăjitoresc, iar ziua de 31 octombrie este mai sacră zi a anului din punctul de vedere al magiei. În noaptea de 30 spre 31 se deschide uşa invizibilă către lumea de dincolo şi puterile strămoşilor ating apogeul. Se poate comunica foarte bine cu spiritele morţilor, deoarece porţile vieţii şi ale morţii sunt deschise. Se ard diverse plante magice şi se fac şedinţe de spiritism.

2 comentarii

  • Chiar daca dupa denumire Sărbătoarea „HALLOWEEN” [hæloui:n], pare a fi de origine crestina inseamnand „Sărbătoarea tuturor sfintilor”, aceasta a fost preluată de creștinism dintr-un cult păgân. Asa se explica obiceiurile nu tocmai crestine, practicate in noaptea de 31 octombrie , cand se presupune ca duhurile morților bântuie prin fostele lor case, si trebuie alungate vrăjitoarele și diavolii care împânzesc văzduhul.

  • Întrucât în 31 octombrie 2017 se sărbătoreşte a 500-a aniversare a începutului reformării religiei creştine, al cărei principal scop a fost eliminarea obiceiurilor, a tradiţiilor în credinţa omenirii, a încrederii în altceva decât în Unicul Dumnezeu Viu şi Adevărat, milostiv şi iubitor al Omului, respectiv a interpretării greşite a voinţei Creatorului nostru. deci în superstiţii, care reprezintă expresia „părăsirii” Lui, a distrugerii comuniunii cu El, a relaţiei directe, a întoarcerii cu spatele la ADEVĂR, este necesar ca să ţinem cont de unul din indicaţiile reformatorilor să ne întoarcem cu faţa la Dumnezeu, să refacem acea relaţie directă în care a vieţuit prima pereche de oameni, care a stricat-o prin NEASCULTARE, cel mai mare păcat al omului, cunoscându-L numai din Sfânta Scriptură (BIBLIA – Vechiul şi Noul Testament), care este expresia voinţei lui Dumnezeu de a-l elibera pe Om de sub jugul Răului, ceea ce a fost exprimat prin „devizele” , SOLA SCRIPTURA, SOLIS JESUS CRISTUS şi SOLA GRATIA. Să părăsim toate conceptele, introduse de oameni, îmbrăcate în haina credinţei, pentru a împlini unele scopuri, interesele unor pături ale vieţii religioase, pentru a „justifica” unele acţiuni întreprinse în decursul istoriei omenirii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS