Grindină de mari dimensiuni la Spermezeu. Unde a mai creat probleme vremea

Holistic

(FOTO-VIDEO) După o zi extrem de caldă, spre seară a căzut grindină de mari dimensiuni în comuna Spermezeu. O filmare făcută de localnici arată că gheața era atât de mare încât părea că e bombardat acoperișul casei.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, de altfel, duminică, o avertizare de disconfort termic și cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică (ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină), dar și mai multe atenționări locale cod portocaliu de vreme severă imediată. 

Meteorologii au avertizat că îndeosebi după-amiaza și seara vremea va fi instabilă. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

În urma avertizării meteorologice de cod portocaliu, la nivelul județului, până la această oră, s-au înregistrat următoarele evenimente: în localitatea Chiraleș intervine un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Lechința cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată (curte și subsol); în localitatea Rusu de Sus intervine un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Pompieri Beclean pentru evacuarea apei din 2 gospodării (curte și subsol), informează CJSU BN.

Imagini din comunele Nușeni, sat Rusu de Sus, rămas fără curent în urma ploii (foto credit Anca-Ioana Rîpan) și din comuna Lechința.


Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.