Galeria bursierilor Nosa, vandalizată. Panouri cu uşi rupte şi geamuri sparte (FOTO)

Holistic

Panourile de informare în care sunt prezentaţi bursierii oraşului au lacătele rupte şi geamurile sparte, peisajul de pe trotuarul care face legătura între Complexul Sugălete și pietonalul Liviu Rebreanu fiind unul dezolant şi ruşinos pentru oraş, cu atât mai mult cu cât Poliţia Locală are sediul la doar câteva sute de metri de locul în care se află „Galeria bursierilor Nosa”.

Aceasta a fost înfiinţată în 2015, când municipalitatea a amplasat panouri de informare avându-i în prim plan pe bursierii Nosa. Rareș Buhai are rezervat un panou special, dar inclusiv acesta e distrus de vandali (aşa cum se vede din fotografia principală), iar pe celelalte sunt restul studenților care au obținut rezultate meritorii ca liceeni, din 2009 până în prezent. Pe fiecare panou sunt prezentați, cu fotografie și un scurt CV, câte patru bursieri. Şi acestea au geamurile sparte, lacătele rupte.

”Vom continua această galerie cât timp vor ține bursele Nosa și sper să țină foarte mult timp pentru că sunt tinerii cu care ne mândrim cel mai mult, sunt liderii generației lor”, a spus atunci primarul Ovidiu Crețu. Din păcate însă, felul în care arată galeria nu demonstrează nici pe departe că oraşul se mândreşte cu aceşti tineri.

Din 2009, Primăria Bistrița acordă anual câte burse de merit Nosa unor studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură, în vederea stimulării obţinerii de performanţe şcolare.

Potrivit regulamentului, pot fi acordate două burse de merit ”Nosa” studenţilor cu domiciliul în Bistriţa care au obţinut rezultate individuale deosebite în activitatea şcolară şi de performanţă pe parcursul studiilor liceale. De asemenea, bursa se acordă din oficiu studenţilor cu domiciliul în Bistriţa care au obţinut premiile I, II, III sau menţiune la una dintre olimpiadele internaţionale.

Notă: fotografiile au fost făcute sâmbătă dimineaţa

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. raul adrian

  Comunismul si cunoasterea……sint ca vaca si baletul.
  Ati văzut asta si la congresul Psd.
  Asa ca ….ce va mirati ???

  (0)
  • Cetățean

   Serios ! Te pomenești ca primarul le vandalizează !
   Dar spiritul civic unde este ? Ce facem noi, cetățenii , ca sa împiedicam pe alți concetățeni sa distrugă ?
   Din păcate oamenii sunt nepăsători si needucați, văd doar strict ce ii interesează …
   Daca poliția amendează pe careva , o grămada sar in apărarea celui amendat, care găsește scuze fara număr pentru fapta lui !
   Ceilalți sunt de vină…

   (0)
  • TOȚI PENTRU SOROȘ !!!

   În creierul tău neted de fost băsist și actual #rezist, PSD e vinovat de încălzirea globală, topirea calotei glaciare și dispariția Atlantidei.
   P.S.
   Să nu dăm idei inchizitoarei șefe koveși cu Atlantida că acum FABRICĂ un dosar lui Dragnea că a furat Atlantida.

   (0)
  • Paraipan

   Alo creier lucios,PSDe de vina pentru tot ce se intampla, sa fie clar creier de gaina.

   (0)
 2. parinte

  Valorile nu sunt importante sa apara nici pe o hirtie acoperita cu o sticla….ce sa mai vorbim daca ar fi fost copii lor…sau sa- si invete copii sa nu distruga !educatia si felul de a ne purta vine tot din educatie! Daca s-ar lua jos ,,hirtiile”cu rezultatele muncii lor, cred ca ar fi fost mai fericiti! Distrugeti tot !la asta va pricepeti cel mai bine!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.