Nou cod galben de ploi și vijelii în Bistrița-Năsăud!

Holistic

ACTUALIZARE Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, valabilă inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud marți 10 iulie, între orele 10.00 – 21.00.

În cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20…25 l/mp. 

În jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cod galben de inundații pe Someșul Mare (Bistrița-Năsăud) până miercuri 11 iulie, ora 14.00: ”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 96 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare”.

Conform prognozei meteo până în 22 iulie, în Transilvania vremea se va încălzi ușor și treptat până spre sfârșitul primei săptămâni, când media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Între 14 și 19 iulie nu vor fi variații termice semnificative, apoi valorile termice diurne vor începe să crească din nou, astfel că la sfârșitul intervalului media lor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. Media temperaturilor minime va fi, pe tot intervalul, de 13…14 grade. Va ploua aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse și mai intens, în primele două zile.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dilema lui Deneș

  Dacă tot am rămas fără pădure în fața apelor, eu de ce mai sunt numit Ministrul Apelor și Pădurilor? Nu-i mai simplu pentru bistrițeni să mă numească doar Ministrul Apelor?

  (0)
 2. Ioan

  Păduri rase,canale si șanțuri colmatatate,funcționari corupti s-au iresponsabili. Urbanizare după ureche. S-au mai nou lăsarea in paragină a unor canale de desecare.

  (0)
 3. Se taie pădurile

  Se taie pădurile,
  Ras precum oglinda,
  Drujbele cu miile
  Au pornit colinda.
  Nu se plantează puieți
  Și-i ca-n bătătură.
  Ah, de ce n-am 10 vieți
  Să te plâng, natură?
  Că vor veni ploile
  Potop și, ca Noe,
  Ne vor ține doinele
  Predici din canoe.
  (Text adaptat)

  (0)
 4. pilu man

  Domnule Ioan, urbanizarea se face dupa investitori, se vede de la o posta, da functionari ff corupti, este adevarat nu toti sunt la fel dar cei care decid soarta orasului si o fac dupa vum se vede „DEZASTRU” nu mai avem ce comenta.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.