Cod galben de ploi și vijelii în Bistrița-Năsăud

Merigo

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate pe arii extinse, valabilă vineri 22 iunie inclusiv în județul Bistrița-Năsăud, urmată de o avertizare de perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.

 

Astfel, vineri 22 iunie între orele 6.00-23.00 vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie local în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

Pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 iunie) va continua să plouă local însemnat cantitativ în centru și nord-est.

Conform prognozei meteo pentru perioada 18 iunie – 1 iulie, în Transilvania vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele termice vor ajunge spre 29 de grade pe 20 și 21 iunie. Apoi va avea lor o răcorire, iar temperaturile maxime în intervalul 23-29 iunie se vor situa în jurul unei medii de 24 de grade, abia spre sfârșitul celei de a doua săptămâni regimul termic va marca o creștere ușoară, spre 26…27 de grade. În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor fi de 14…15 grade, iar după data de 23 iunie vor marca o scădere, spre valori medii regionale de 10…11 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține relativ ridicată aproape pe întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, dar mai ales în intervalul 21-25 iunie. În jurul datei de 22 iunie ploile se vor semnala pe arii extinse și cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.