Cod galben de ploi și vijelii în Bistrița-Năsăud!

Holistic

ACTUALIZARE Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare de instabilitate atmosferică valabilă de duminică 3 iunie, ora 23.00, atunci când Bistrița-Năsăud iese de sub codul galben de ploi și vijelii, până luni 4 iunie, ora 21.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

ȘTIREA INIȚIALĂ Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, valabilă inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud în perioada sâmbătă 2 iunie, ora 14.00 – duminică 3 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.

Conform prognozei meteo până în 10 iunie, în Transilvania temperaturile vor crește până la medii regionale, în perioada 3-8 iunie, de 24…26 de grade. În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răcori urmând a se înregistra temperaturi maxime medii de 23…24 de grade. În 3 iunie, o răcorire a vremii va determina înregistrarea unor minime termice în jur de 8 grade, pentru ca ulterior acestei date, minimele să crească din nou, dar ușor, spre 11 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în această perioadă.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Cititor

  „Stat paralel” e o notiune aiurea.Statul paralel ii cuprinde pe toti care si-au batut joc de Romania si de romani ca sa isi faca averi .

  (0)
  • Coldea n-a plecat de la butoane

   STATUL PARALEL e compus din SRI, DNA, câmpul tactic din justiție și un enorm aparat de propagandă. STATUL PARALEL conduce România discreționar și dictatorial indiferent de politicieni care sunt puși acolo să fie înjurați și desemnează președintele undeva într-o sufragerie. Cea mai mare grijă a statului paralel e să insufle ideea dă nu există. STATUL PARALEL E MOARTEA DEMOCRAȚIEI !

   (0)
  • Coldea n-a plecat de la butoane

   Dar îți dau dreptate în privința averilor, pe vremea lui băsescu s-a dat o lege conform căreia SRI are voie să facă activități comerciale, astfel marii baroni SRI pe lângă putere acum au averi impresionante. Printre firmele SRI-ului se numără RCS-RDS, SIVECO, grupul Asesoft, Teamnet, Oscar Downstream, Danco Pro, Aedificia Carpaţi, Grup Servicii Petroliere, Hexi Pharma, Medicare Technics, TCE 3 Brazi – Insula Mare a Brăilei. etc. cu aceste firme NIMENI nu poate face concurență.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.