Avertizare de precipitații, polei, vânt, vreme rece

ACTUALIZARE Meteorologii au emis o nouă avertizare de precipitații mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, valabilă în perioada luni 19 martie, ora 13.30 – marți 20 martie, ora 20.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.

Conform prognozei meteo pentru perioada 19 martie – 1 aprilie, în Transilvania valorile termice vor fi în scădere până spre sfârșitul primei săptămâni și vor caracteriza o vreme deosebit de rece, geroasă în depresiuni în diminețile zilelor de 23, 24 și 25 martie, când temperatura va coborî sub -10 grade. În acest interval, media maximelor va fi de 0…2 grade, iar a minimelor va scădea de la -3 grade, la -9 grade. La sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi și se vor înregistra valori în jurul normelor, iar în cea de-a doua, variațiiletermice nu vor fi importante. Astfel, media valorilor diurne va fi de 8…10 grade, iar a celor nocturne de -4…0 grade. Până în data de 23 martie, temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie va fi în creștere din nou după data de 27 martie.

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.