Politică

Fundaţia Mişcarea Populară: Democratură versus democraţie

Imaginaţi-vă următoarea situaţie: într-un oraş oarecare, să zicem Bistriţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, un primar oarecare, să zicem Creţu Ovidiu, se încăpăţînează să facă o centură (adică un drum de ocolire a oraşului) care să treacă pe o porţiune de 5 km (pardon, 3 km zic cei de la primărie) deascupra oraşului.

Nu mai argumentăm „oportunitatea” unei astfel de idei năstruşnice, trecem….

Să vedem ce se înîmplă în continuare: într-un acces de democraţie primarul le spune consilierilor locali că în mod democratic ar trebui să se organizeze un referendum pentru ca cetăţenii să-şi exprime părerea. Zis şi făcut, că doar nu o să-şi contrazică pe primarul lor, dar şi pentru că sînt la fel de inconştienţi ca şi el, că doar ce se aseamănă se adună!!!

Se organizează referendumul, la care se prezintă sub 14% din populaţia Bistriţei, din care 6124 voturi exprimă pentru ideea primarului 4281 voturi exprimă contra ideii primarului.

În democraţie s-ar spune: Legea referendumului, în varianta în vigoare, spune că acest referendum nu este valid pentru că nu s-au prezentat 50%+1 din cetăţenii cu drept de vot. Ei, lasă……Urmaşii PCR, adică PSD, în frunte cu primarul Creţu, nu pot să renunţe la democratură de care am avut parte sub comunişti. Aşa cum se cuvine unor urmaşi demni ei spun (prin vocea lor autorizată): Şi ce, dacă nu s-a prezentat decît o parte infimă a locuitorilor cu drept de vot?? Cei care s-au prezentat au votat majoritar pentru fabulaţiile domnului Creţu, deci: centura (care nu este centură) se va realiza. Noroc că numai în capul domnului Creţu!!!

Ceea vrem să scoatem în evidenţă este că cei care ar trebui să aplice legea o sfidează pentru simplul motiv că nu le convine şi pentru că – cred ei – au luat puterea în arendă pe multă vreme, dacă nu pe veci. Aşa au crezut şi comuniştii.

Crede oare domnul Creţu că dacă a ajuns primar cu votul a mai puţin de jumătate din locuitorii Bistriţei (mai degrabă un sfert), acest lucru este valabil şi pentru un referendum, pentru că aşa vrea dumnealui? Din punctul „democraturic”, da! Din punct de vedere democratic: Nu!!!

Apropo: Domnule Creţu, nu vă faceţi probleme de legitimitate? Dacă aţi fost votat de mai mult puţin de jumătate din populaţie, chiar credeţi că vă puteţi permite orice?

Şi apoi: Dacă tot nu aveaţi intenţia să respectaţi rezultatul referendumului, de ce l-aţi mai organizat? De ce aţi mai mimat democraţia, dacă ştiaţi oricum că sînteţi adeptul democraturii?? Ar fi fost atîtea lucruri pentru care aţi fi putut folosi banii…. De ex. pentru încă ceva struţi sau mere.

Mere! Era să uit: Fundaţia Mişcarea Populară mulţumeşte primarului şi consiliului municipal pentru că aţi plantat peste tot în oraş sigla noastră.

Prin urmare Bistriţa nu este doar oraşul imnului naţional ci şi – deocamdata prin siglă – a Mişcării Populare. În concluzie spunem: Deşteaptă-te române şi mişcă-te!!!

Hildegard Săcărea

11 comentarii

  • nesimtire si tupeu. indemni lumea sa nu participe la vot dupa care spui ca nu se respecta democratia… In alta ordine de idei nu sunteti voi, cei de la miscarea populara, in masura sa spuneti cine si cine nu are legitimitate, atata timp cat mentorul vostru ocupa in mod ilegal functia de presedinte al romaniei. Toata lumea intelege ca sunteti „aceeasi marie cu alta palarie” dar chiar sa preluati exact la fel discursul basist plin de dispret, nesimtire si tupeu este destul de penibil…

    • ˝unul dintre cei 7.400.000˝ de idioţi cu patalama, care s-au sculat într-o duminică dimineaţa, s-au îmbrăcat frumos şi au purces să demită un Preşedinte de ţară în mijlocul mandatului…. 🙂

  • În 28 ianuarie 2010, în timpul primului mandat al lui CRETU, consilierii au votat în unanimitate pentru transformarea Dealului Codrișor în zonă de agrement și au adoptat un PUZ în acest sens. Astfel, zona urma să fie transformată radical și pusă în valoare.
    S-a prevăzut amenajarea unor alei pietonale, a unui parc, pistă de biciclete, cișmele, zonă de promenadă, iar în cel mai înalt punct al dealului s-a prevăzut amenajarea unui restaurant, cu vedere spre oraș. Mai exact, Conform Planului Urbanistic Zonal, Padurea Codrisor ar urma sa intre intr-un proces amplu, prin care aceasta zona sa fie amenajata pentru o serie de activitati sportive dar si de agrement, dupa cum urmeaza:

    1. realizarea unor trasee amenajate pentru folosinta pietonilor si a biciclistilor. Aceste trasee vor fi realizate din pamant stabilizat si pietris si vor avea pe parcursul lor platforme de odihna de unde va putea fi admirat orasul. Traseele vor fi iluminate pe parcursul noptii si mobilate cu banci, panouri de informare-directionare si cosuri de gunoi.

    2. realizarea unui traseu competitional pentru probe ciclistice de « downhill » care va fi marcat special pentru evenimente sportive. Acest traseu se va amenaja in asa fel incat sa nu intersecteze circulatiile pietonale si ciclistice pentru amatori, urmand a fi utilizat numai cu ocazia organizarii de competitii.

    3. realizarea a patru partii pentru saniute, una de dimensiuni mai mari, dotata cu instalatie de nocturna si trei mai mici. Partiile sunt amplasate pe versantul cu orientare nordica pentru a beneficia cat mai mult timp de zapada.

    4. realizarea pe zona de coama a cinci terase-belvedere in consola, pentru admirarea
    panoramei orasului si a unui turn-belvedere care sa permita o panorama larga-inclusiv in lungul vaii raului Bistrita, neobturata de vegetatie.

    5. amenajarea unor platforme pentru picnic si a unor zone pentru joaca in zona terenurilor de administrare silivica pe platoul de sub coama dealului

    6. amplasarea a doua panouri pentru escalada pe versantul cu orientare sud a dealului

    7. amplasarea unei dotari publice-restaurant/belvedere intr-o zona apropiata varfului dealului

    8. realizarea unei parcari amenajate peisager, in trepte, la extremitatea sudica a parcelei
    forestiere, care sa serveasca vizitatorilor. Aceasta zona va putea gazdui maxim o suta de autoturisme si va fi realizata din pamant stabilizat si pietris. in zona parcarii va fi amplasata o constructie care va gazdui grupuri sanitare si cismele de apa, necesare activitatilor de agrement.

    9. realizarea unui drum forestier care sa bordeze limita sudica a parcelei forestiere si care sa impiedice proprietarii vecini sa acapareze zone din padure prin mutarea gardurilor in adancime.

    10.realizarea de plantatii care sa marcheze si sa intareasca identitatea traseelor pietonale propuse.

    Urma apoi amenajarea malurilor râului Bistrița, realizarea de alei pietonale care completa zona de relaxare a Bistriței (Vezi pe internet proiectul : P.U.Z. Bistrita ‘ Dealul Codrisor’ (Codrisor Hill).
    Pana aici toate bune si frumoase. Numai ca in septembrie 2010, la câteva luni după aprobarea PUZ-ului, Crețu s-a sucit și de-atunci face lobby pentru realizarea unui drum cu două benzi prin mijlocul pădurii.
    Crețu, a facut o mica excrocherie astfel ca Pădurea Codrișor rămâne în extravilan. Era condiția obligatorie pentru realizarea centurii. Si toate astea dintr-un interes personal meschin dupa cum singur a recunoscut: „Da, am acolo 45 de ari, cumpărați prin 2000-2001. Dacă va fi să îl vând la un preț bun, normal că îl vând. Soția l-a moștenit de la socrul meu, din câte știu sunt deja făcute actele de împroprietărire”. Cu alte cuvinte, in mintea primarului, prioritatea nu este rezolvarea traficului de tranzit prin soseaua de centura ci modul in care aceasta poate sa contribuie la cresterea valorii terenului pe care il detine. Restul nu conteaza. Pentru asta e in stare de orice, chiar sa incalce legea:
    (extras din OG 43/1997 republicată)
    Art.37. „Pentru descongestionarea traficului în localităţi, protecţia mediului şi sporirea siguranţei circulaţiei pe reţeaua de drumuri expres şi drumuri naţionale europene se realizează variante ocolitoare, situate în afara intravilanului localităţilor, pe baza studiilor de trafic.”
    Art. 47. „Pentru evitarea congestionării traficului în afara localităţilor se interzice amplasarea oricăror construcţii care generează trafic suplimentar la o distanţă mai mică de 50,00 m de marginea îmbrăcămintei asfaltice în cazul autostrăzilor, al drumurilor expres şi al drumurilor naţionale europene, respectiv de 30,00 m pentru celelalte drumuri de interes naţional şi judeţean. Prin construcţii care generează trafic suplimentar se au în vedere unităţi productive, complexe comerciale, depozite angro, unităţi tip show-room, obiective turistice, cartiere rezidenţiale, parcuri industriale, precum şi orice alte obiective şi/sau construcţii asemănătoare în care se desfăşoară activităţi economice.”

    .

  • lasati-o mai pe doamna sa se desfasoare macar aici , n-ati vazut ca sefii partidului au luat-o pe faras si i-au sters comentariul din pagina Miscarii populare. Macar asta are ceva-n cap…

    • „2. Folosiţi un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.”

    • As vrea sa vad o poza cu tine, sa vad ce „mister univers” esti ! E usor sa comentezi ascuns dupa un computer, mai greu e sa iesi in fata publicului sa iti asumi parerea!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS