Ce fost premier spune că Via Transilvanica este „un proiect de anvergură naţională”

Holistic

Asociaţia Tăşuleasa Social, care a lansat, marţi, la Alba Iulia, proiectul Via Transilvanica, a primit un mesaj de susţinere din partea unui fost premier al României. Este vorba despre nimeni altul decât fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş care a lansat Platforma România 100. Într-o postare pe Facebook, Cioloş a scris că, în opinia lui, proiectul este unul de „anvergură naţională”.

„Prietenii de la Tăşuleasa Social au lansat azi un proiect de anvergură națională. Un plan care îmbină istoria, natura, sportul, turismul sub cupola unui patriotism de substanță.

Proiectul constă în realizarea unui traseu pentru pasionații de plimbari pedestre, de super-maraton, etc. Acest traseu de 950 kilometri numit Via Transilvanica va porni din Drobeta Turnu Severin (pe unde a intrat regele Carol I în țară) și se va finaliza la Putna (unde se află înmormântat Ștefan cel Mare).

Dincolo de valoarea sa simbolică, dincolo de faptul că Tiberiu Useriu va avea traseul lui de ultra-maraton la el acasă alături de alți pasionați de provocări de acest gen, văd în acest proiect și un uriaș potențial de dezvoltare economică. Micii producători agricoli de pe traseu și deținătorii de pensiuni rurale pot da culoare și autenticitate acestui proiect. Alin Uşeriu, nu veți fi singuri în acest proiect!”, a scris Cioloş. 

Dacian Cioloş s-a numărat printre cei care l-au aşteptat la aeroport pe Tibi Uşeriu după ce a câştigat Arctic Ultra pentru a treia oară. În timpul cursei, el a postat şi un mesaj de susţinere.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.