Florin Piersic, despre funeraliile Regelui Mihai: Am rămas interzis când am văzut câtă omenire vine

Holistic

Actorul Florin Piersic, aflat la Bistriţa cu prilejul unui eveniment, a mărturisit că este impresionat de mulţimea care a aşteptat cu orele la Palatul Regal să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I care va fi înmormântat astăzi, la Curtea de Argeş.

„Am rămas interzis când am văzut câtă omenire vine (la catafalcul Regelui Mihai I – n.r.) şi începe să afle cine a fost, ce a făcut, ce om bun a fost şi ce a însemnat el pentru România”, a spus Florin Piersic.

Peste 22.000 de români au mers la Palatul Regal pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai, aşteptând la cozi câteva ore. Cu flori şi cu lumânări în mână, oamenii au stat la rând până la opt ore, coada întinzându-se până la Sala Palatului, pe mai multe rânduri. Printre cei aflaţi la rând s-au numărat şi oameni veniţi din alte judeţe, unii fiind îmbrăcaţi în costume populare.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în ţară miercuri, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleş, unde a rămas pentru câteva ore, apoi a fost adus la Bucureşti şi aşezat în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.

La funeraliile regelui Mihai I vor fi reprezentate familiile regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia. De asemenea, vor lua parte la funeralii reprezentanţi ai familiilor imperiale din Rusia, Austria şi Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg şi Familia Princiară de Ligne. Printre cei care vor lua parte la funeralii se numără Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prinţul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei sau Principesa Muna a Iordaniei. Printre cei care vor lua parta la funeralii se numără vor ajunge în România Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prinţul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulagriei, Principele Lorenz al Belgiei sau Principesa Muna a Iordaniei.

Regele Mihai a murit în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia. În România este doliu naţional pentru trei zile, începând de joi.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • Gânditorul de la Hamangia

   „Printre cei care vor lua parta la funeralii se numără vor ajunge în România Regele Carl al XIV al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prinţul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei sau Principesa Muna a Iordaniei.” – citat care este greşit formulat, dar este şi o repetiţie nenecesară, comentariul este scris pentru atragerea atenţiei şi ştergerea acesteia şi a citatului din articolul de mai sus.

   (0)
 1. Gânditorul de la Hamangia

  Stimate d-le, care te ascunzi sub numele Gore, nu ştiu la cine te referi, dar probabil şi tu eşti un fost comunist, dar nu toţi comuniştii au fost nişte nemernici. Noapte bună!

  (0)
 2. Balan Marius - contribuabil

  Gore; nu sti istoria lui F. PIERSIC. De aia i-o tras un pumn in bot lui Nicu Ceausescu fiul dictatorului, ca o fost comonist ? Vezi ca altii stiu mai multe, ca am trait juma de viata in dictatura, si de o buna bucata traim in NEODICTATURA !

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.