Firma unui membru al Clubului Rotary Bistriţa, scoasă de vânzare de Fisc

Holistic

Ministerul Finanţelor Publice a scos la licitaţie trei autoturisme şi un utilaj aparţinând firmei Serbis SRL, administrată de Liviu Mihail Naghiu, unul dintre cei mai vechi membri ai Clubului Rotary Bistriţa. Statul speră să recupereze pentru început de la datornic suma de 253.702 lei fără TVA, preţul de pornire al licitaţiei în cazul tuturor celor patru bunuri pe care vrea să le vândă în 26 septembrie ora 13.00.

În total, statul are de recuperat de la Serbis circa 4 milioane de lei, datorii la nivelul anului 2017.

Având ca obiect de activitatea proiectarea și execuția de sisteme de distribuție și instalații de utilizare gaze naturale, dar şi pentru rețele de distribuție și aducțiune apă, firma Serbis SRL a fost acţionată în judecată de diverşi parteneri de business care au cerut falimentul acesteia, cum ar fi Damon Coninstal SRL din Bistriţa sau Camilux Prod, dar cererile au fost respinse de magistraţi. La rândul ei a acţionat în judecată firma Goldplast şi se judecă cu Fiscul din Ialomiţa.

Potrivit site-ului companiei, SC Serbis SRL Bistriţa a fost înființată în anul 1992 ca societate familială având trei acționari, administrator unic fiind inginer Liviu Mihail Naghiu.

Serbis a făcut o staţie de pompare şi o conductă de refulare la blocurile ANL de la Viişoara, inaugurate de Primăria Bistriţa fără să fi fost racordate la reţeaua de canalizare, a mai alimentat cu apă şi a racordat la canalizare cartierul ANL Subcetate, a realizat sistemul de alimentare cu apă al comunelor Coşbuc, Milaş, al satelor Tărpiu şi Cepari din comuna Dumitra, al comunei Feldru, dar şi a complexului Arcalia.

Tot Serbis a făcut relocarea conductelor de apă și canal în localitatea Prundu Bârgăului, a celor de apă și gaz metan în localitatea Unirea, a reabilitat şi extins sistemele de alimentare cu apă și canalizare în orașul Beclean, a lucrat şi la Cuşma pentru Aquabis, etc.

Serbis a executat lucrările şi la fântâna arteziană din faţa Palatului Administrativ, supranumită „Floarea Transilvaniei”.

În 2014, preşedintele CJ Radu Moldovan declara că aproximativ 25% din lucrările efectuate de SC Serbis SRL pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în SZAA Bistriţa sunt neconforme, mai ales la partea de refacere a îmbrăcăminţii asfaltice, situaţia de pe str. Subcetate fiind una comică. Constructorul a fost obligata tunci să remedieze defecţiunile pe banii lui.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Esteban

  No nu-i bai! Nevasta-sa, aia prima produce contracte cu Primaria non-stop, pentru ca acolo lucra, pensionara fiind. Iar ficioru-so face proiectare pentru nspe proiecte nefericite pe care tot primaria le face…..
  Mare rahat ca-i scoate fiscu niste ruginituri la licitatie. Fix!

  (0)
 2. gita

  A sapat alte firme, nu a platit sub contractori,apus teava de presiune nominala( pn 6) bari,se sparge peste tot, o repara pe bani nostri acuabis, pierderile de apa tot noi cetateni o regasim in factura.

  (0)
 3. conducta de gaz

  A facut si asta retele de gaz cu aparatura de la distrigaz. Era prieten mare cu emil m, (un director beclenar caruia ii placeau chefurile si injuraturile ca la usa cortului) iar asta de dragul banilor ii da ageneratorul de curent si sudura care apartinea distrigaz-nord (a statului), sa se faca gazda… ce vremuri de rahat cu oameni fara caracter.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.