Finanțare europeană pentru modernizarea Școlii ”Lucian Blaga” și a Căminului Cultural Slătinița

Holistic

Primăria Bistrița a semnat contractele de finanțare pentru proiectele ”Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Lucian Blaga” și ”Reabilitare și extindere Cămin Cultural, localitatea componentă Slătinița”, care se vor derula până în 30.04.2020 respectiv 31.07.2020 cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Obiectivele specifice ale proiectului de modernizare a Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” sunt: reabilitarea/modernizarea, echiparea și dotarea imobilului școlii având o suprafață de 1.950 mp; reabilitarea/modernizarea, echiparea și dotarea imobilului sala de sport având o suprafață de 590 mp; reabilitarea centralei termice având o suprafață de 32,70 mp și refacerea racordurilor și branșamentelor pentru asigurarea funcționalității investiției; amenajarea curții și spațiilor verzi cuprinse în proiect cu o suprafață de 7.190,30 mp.

Valoarea totală a investiției este de 19.682.341,47 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 16.715.580,75 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 2.556.501,59 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către municipiul Bistrița, în valoare de 410.259,13 lei.

Pentru modernizarea Căminului Cultural Slătinița, obiectivele sunt: reabilitarea și extinderea Caminului Cultural prin crearea unui ansamblu din două clădiri cu o suprafață totală de 653,30 mp, dotarea ansamblului nou creat cu utilitățile și echipamentele adecvate desfășurării activităților cultural-educative.

Valoarea totală a proiectului este de 3.059.206,34 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 2.600.325,40 lei, valoarea eligibila nerambursabilă din bugetul național este de 397.696,77 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către municipiul Bistrița, în valoare de 61.184,17 lei.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.