”Filosofia administrației Ovidiu Crețu” din cauza căreia Slătinița nu are apă

Holistic

Localitatea componentă Slătinița trebuie să mai aștepte până când va curge apa la robinete, iar oamenii vor putea beneficia de condiții decente de viață. Cu toate că Primăria Bistrița și-ar fi permis demult să racordeze Slătinița la rețeaua de apă curentă a orașului, acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unei ”filosofii a administrației Ovidiu Crețu” pe care a explicat-o pentru Timp Online viceprimarul Cristian Niculae, lider al PSD Bistrița.

”Eu cred că se putea duce apa mai repede la Slătinița, dar decizia a fost ca pe bani europeni să facem cât se poate de mult. Despre asta este vorba, iar bugetul municipiului să îl folosim pentru alte lucruri care nu se pot face cu bani europeni. Practic asta este filosofia: a gândi bine bugetul pe care îl ai la dispoziție. Ce îmi permite Europa să fac? Tot ce finanțează Europa facem cu bani europeni, iar ce ne rămâne facem cu bani locali. Asta a fost filosofia administrației Ovidiu Crețu în ultimii zece ani pe care eu am înțeles-o. Întotdeauna sunt priorități care pot fi discutate. Se putea lăsa alimentarea cu apă a Slătiniței și pe bugetul local, dar dacă s-a luat decizia aceasta, eu nu mai am ce să fac decât să țin cont de ea. Nu avem cum să ne retragem din acest proiect. Noi am prins canalizarea și stație de epurare la Slătinița. Trebuie să priopritizăm investițiile. Într-adevăr, luăm de la toți și facem cele mai importante lucruri”, a spus Cristian Niculae.

Viceprimarul a explicat că localitatea componentă Slătinița va fi racordată la rețeaua de apă prin Masterplanul de apă și canal etapa a II-a.

”Nu știu exact când se va întâmpla acest lucru fiindcă de acest Masterplan se ocupă ADI Apă și Canal. Nu cred că Masterplanul va fi finalizat în 2020 chiar dacă programele operaționale regionale prevăd fonduri pentru perioada 2014-202, multe din aceste lucrări vor depăși anul 2020, se vor întinde până în 2021, 2022, ca să fim cinstiți pentru că este foarte dificilă faza elaborării documentațiilor tehnice, a avizărilor și a proiectelor tehnice. Eu cred că Slătinița trebuia să aibă cel puțin alimentare cu apă, dacă nu și canalizare. Decizia s-a luat în urmă cu mulți ani, nu acum. După ce intri într-un ADI și ți-ai dat girul că mergi pe un proiect nu mai poți să te întorci. Se elaborează documentații care costă bani, studii de specialitate, proiecte tehnice și nu mai poți spune ca primărie – dacă ai luat decizia să mergi pe Masterplanul de apă și canal – că te-ai răzgândit. S-a decis atunci că mergem pe Masterplanul de apă și canal II și cu localitatea Slătinița, mergem așa. Apa în Slătinița va fi dusă pe acest Masterplan. Nu mai poți spune în 2019 că te-ai răzgândit că se mișcă prea greu lucrurile. Nu! Acolo s-au făcut cheltuieli, demersuri. La fel e și cu gestiunea integrată a deșeurilor în județ. Ai luat-o pe un drum bun sau rău trebuie să mergi pe el. Este trist că nu au apă, dar aceasta este decizia luată în Consiliul Local Bistrița, votată de consilierii de atunci. Foarte multe lucruri le moștenești și le gestionezi, dar trebuie să le iei așa cum sunt”, a spus Cristian Niculae.

Reamintim că, de curând, Consiliul Local Bistrița a aprobat o investiție de 1,2 milioane de euro într-o stație de epurare la Slătinița, cu toate că multe voci din legislativul local au criticat acest mod de a pune carul înaintea boilor. Despre acest subiect ați putut citi AICI.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Comentarii

 1. Ovidiu Florean

  Filozofia PSD e incorectă tot timpul , se bazează pe interese și comisioane . Slătinița nu i-a interesat din cauza numărului mic de electori . Cu Masterplanul și-au rupt gâtul datorită incompetenței echipei care conduce Consiliul Județean . Când e vorba de proiecte de anvergură , PSD nu se descurcă deloc .

  (10)
  • Anca pro

   Sunt convinsa ca aceasta zona este una printre prioritatiile Primariei Bistrita. Da e adevarat ca aceasta zona este una mai sensibila , insa cred ca lucrariile vor demara mult mai repede de termenul mentionat de dvs!!

   (-18)
  • Ana Maria H

   Zona Slatinta este o zonaa de interes pentru administratia publica. Cert e ca ceea ce se sublineaza in acest articol nu este adevarat . Curand vom vedea modificari in aceasta zona

   (-13)
  • Chichita

   Lucrarile pentru amenajarea caminului cultural, a parcului si zonei centrale din Slatinita incep in aceasta primavara. Primaria prin fonduri europene face canalizarea si statia de epurare. Nu cred ca exista motive pentru care primaria sa excluda de la investitii vreo localitate.

   (-7)
 2. Adrian Florin Chereji

  Săracul domn vice’, câte o moștenit și trebuie să le ducă mai departe! Ne poate spune cum a votat sau cum va vota, în Consiliul local, la toate aberațiile primarului. Nu o cârâit unu’ în front.
  Despre pârtia de schi a spus că ne putem pronunța peste 5-10 ani, voalat că el nu ar fi făcut-o, dar mâine oare cum va vota continuarea „nebuniei”, respectiv amplasarea acelui schi lift.
  Ce ne poate spune, din punct de vedere politic, despre „hăcuirea” bugetelor locale de către coledzii săi de partid, Dragnea, Vâlcov, Teodorovici? Că Dănncilă nu contează.

  (13)
 3. Aurel

  In traducere libera justificarea suna astfel .Slatinita desi este in zona urbana nu este ofertanta din punct de vedere electoral deci poate fi neglijata .Cand in comune cetatenii au apa curenta ,iar intr-o localitate componenta a municipiului B-ta sa nu beneficiezi de aceasta necesitate este mai mult decat indiferenta .Masterplanul este un tau fara fund ,cu licitatii complicate pe zone si nu stim daca vine cineva la licitatii!

  (8)
 4. Nicu

  Sa ne aduceti apa domnule primar ca si aici traieste lumea
  Cand a fost domnul vice la noi ne-a explicat
  Sa speram ca scapam de domnul primar si vine unul mai tanar ca Nicolaie ca sa ne faca ca altfel nu stim cr ne facem

  (-15)
 5. Ferry

  Investitiile sunt convins ca se vor face. Se observa cu ochiul liber ca adminiatratia lucreaza la asta, dar acest proiect necesita timp. Odata realizat, carcotasii nu vor mai avea ce sa zica

  (-13)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.