Festivalul “La Oglindă”, ediția a VIII-a, deschis în prezența oficialităților (FOTO)

Merigo

În perioada 20-22 iulie, Bistriţa găzduiește cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului cântecului şi dansului popular al Cercurilor militare din Ministerul Apărării Naţionale “La Oglindă”.

Activităţile au debutat la Cercul Militar Bistriţa cu vernisajul expoziţiei de pictură “Tradiţie şi modernism în judeţul Bistriţa-Năsăud” organizat de cercurile de pictură şi de filatelie ”Bisnumphila”, lansare de carte şi un schimb de opinii privind concluziile, modalităţile şi direcţiile de acţiune rezultate din experienţa acumulată în ediţiile precedente ale festivalului.

Pe pietonalul Liviu Rebreanu, ansamblurile artistice participante la festival au prezentat portul popular specific zonei pe care acestea le reprezintă.

Aici mai multe imagini.

Ulterior, în Parcul Municipal s-a desfășurat festivitatea de deschidere a Festivalului “La Oglindă”, la care au luat parte comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, col. Iulian Berdilă, viceprimarul Cristian Niculae, subprefectul Ciprian Ceclan, directorul Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma, șefi de instituții din sistemul de apărare.

Aici mai multe fotografii.

Începând cu ora 18.00, în sala de festivităţi a Cercului Militar Bistriţa formaţiile cercurilor militare din garnizoanele Iaşi, Piteşti, Galaţi, Alba Iulia, Zalău, Brad, Braşov şi Bistriţa vor susține un spectacol artistic.

Vineri 21 iulie, de la ora 19.00, sala de festivităţi a Cercului Militar va fi din nou gazda “Galei folclorului românesc”, unde cei prezenţi vor putea asista la un spectacol de folclor autentic.

Foto: Brigada Mecanizată, CCM Bistrița

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.