Festival medieval în 1-2 septembrie la Bistrița. Concerte Obscurus Orbis și Koza Mostra

Holistic

În cadrul Târgului Mare al Bistriței, sâmbătă 1 și duminică 2 septembrie va avea loc Festivalul ”Bistrița Medievală”, în centrul istoric.

”Am adus festivalul medieval bistrițean în zona Târgului pentru a da amploare activităților din Târg și în baza discuțiilor avute cu Peter Moynahan, fiind o dată mai convenabilă pentru acest festival. În luna iunie, cum se desfășura înainte, era la concurență cu altele și nu eram avantajați deloc”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

El a menționat că, printre alte activități, Ordinul Cavalerilor de Mediaș va susține spectacole de arme și dansuri medievale, iar Peter Moynahan va interpreta balade medievale irlandeze. Nu va lipsi tradiționala paradă medievală.

Trupa Obscurus Orbis din Letonia va concerta în 1 septembrie, iar în 2 septembrie pe scena de pe pietonal va urca Koza Mostra din Grecia.

Festivalul medieval se va încheia cu un spectacol de jonglerii cu foc al trupei Sirius (foto).

Trupa metal/folk/viking medieval Obscurus Orbis din Letonia îi are în componență, la diferite instrumente, pe ”Lord Mortis”, ”Veina”, ”Barbarian”, ”Serge” și ”Elina”.

Koza Mostra este o trupă muzicală formată în Grecia. Trupa este compusă din: Elias Kozas (vocal), Alexis Arhontis (tobe), Stelios Siomos (chitară), Dimitris Christonis (chitară bas), Christos Kalaintzopoulos (acordeon) și Vasilis Nalmpantis (trompetă). Ei au reprezentat Grecia alături de Agathonas Iakovidis, cu melodia „Alcohol is Free”, la Eurovision 2013.

Foto: arhivă 2017

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. timpul

  Sa intelegem ca Primarul Cretu discuta cu un irlandez de Serbarea BISTRITA MEDIEVALA cind un roman pe nume Florin Sasarman are o asociatie care a readus spiritul medieval la Bistrita ? Numai noi ” patriotii ” facem din astea. Am inlaturat un om de valoare si discutam cu ….
  De ce? Va spun eu . Asa se confisca de comunisti un festival .PrimarU si directorU casei de cultura Bistrita. Vai de capu … si de al nostru ca acceptam manariile lor .

  (0)
 2. Alex

  „Ordinul Cavalerilor de Mediaș va susține spectacole de arme și dansuri medievale”…ok sa inteleg din acest articol ca doar Ordinul de la Medias va participa la festival?
  Poate e vorba doar de o omitere dar daca dupa atatia ani Strajerii Cetatii Bistrita nu sunt invitati la fest-ul de „acasa” atunci ma limitez la a spune ca mi-e rusine 🙂 . Sper sa fie vorba doar de o omitere

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.