Fenomen straniu într-o biserică din Bistriţa-Năsăud

Holistic

(VIDEO) Un fenomen de-a dreptul straniu s-a petrecut duminică într-o biserică ortodoxă de la marginea judeţului Bistrița-Năsăud. Participanţii la un botez care a fost oficiat în satul Valea Mare din comuna Şanţ pur şi simplu au fost îngroziţi de numărul mare de muşte care acopereau geamurile lăcaşului de cult.

Imaginile, transmise Timp Online de unul dintre participanţi, aduc aminte de filmele de groază în care apar scene cu exorcizări. Sute de muşte zumzăie la ferestre, iar altele sunt moarte pe sub geamuri.

Un fenomen similar s-a petrecut în 2009. Un lăcaş de cult al satului francez Triembach-au-Val, situat în zona Rinului de Jos, a fost scena unei invazii misterioase de muşte. Erau aşa de multe, încât pastorul a fost nevoit să oficieze slujba în sala de festivităţi a comunei, potrivit AFP. Autorităţile au făcut apel la o firmă de dezinsecţie, care au scos peste şapte kilograme de muşte moarte. Dar, potrivit autorităţilor, nu exista vreo explicaţie verosimilă, pentru că în interior nu a fost găsit niciun cadavru.

Biserica ortodoxă Valea Mare are hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” şi a fost construită între 1994 şi 1997. Biserica a fost sfinţită un an mai târziu de PS Irineu Pop Bistriţeanul. Parohia are 90 de familii, cu circa 300 de credincioşi în total.

 

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  • Daniel

   Adică trag la tine, ca bănuiesc ca ești cel mai prost din zona. Un om deștept nu comentează aiurea.

   (0)
  • Atheoos

   Dupa criteriile tale te-ai facut singur prost. Pardon, ma-ta te-a facut! Urmeaza sa te invadeze mustele.

   (0)
 1. AJVPS Bistrița Năsăud

  Vă informăm pe această cale că sezonul de vânătoare la muscă (Musca domstica) este închis în România începând cu 1 octombrie. Având în vedere situația specială apărută recent în Parohia Valea Mare, aceasta se poate rezolva numai în următoarele condiții:
  1. Dispoziție semnată de Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
  2. Actul binecuvântării puștilor acreditat de Mitropolia Clujului.

  (0)
 2. Împăratul muștelor - Câmpulung Muscel

  Atenție! Muștele din Muscăria Valea Mare sunt încartiruite într-o zonă protejată a Parcului Național Munții Rodnei, rezervație a biosferei, strict pentru perioada de iarnă. Vremea caldă din ultimile zile a schimbat însă comportamentul obișnuit al numitei colonii pe care o ținem sub observație.

  (0)
 3. ca cam asa

  se nasc legendele …si alte prejudecati…care pe unii ii urmaresc toata viata subjugandu-i …
  Pe cale orala aceste prostii se transmit si ajung de la dimensiunile unei muste la dimeniunile unui cal…naravas!
  Ce ne-am face daca nu am avea prsoti?

  (0)
 4. Ioan

  Pentru curmarea „fenomenului straniu” as propune cateva solutii: 1. Consiliul local sa interzica staționarea muștelor in zonele amintite.. 2. Popa în loc de tamaie ar putea aseza in credelnita muscamor, raid… 3. Tarcovnicul să spargă geamurile pentru eliberarea grabnica a scarbavnicelor vietuitoare.. 4. Unii locuitori ar putea protesta impotriva fenomenului, iar altii sa pupe „moaștele”….

  (0)
 5. Despre

  S-a răcit vremea si căuta și ele scăpare.Considera ca biserica e stupul lor.E drept că sunt cam multe,ar putea să aleagă si beciurile de pe la casele oamenilor.In câteva zile dispar si nu le mai vezi.La fel si liliecii isi fac adăpost în turnurile si in podurile bisericilor.E o comuniune între Dumnezeu,om si natura.

  (0)
  • dan

   Saracul de tine nu sti despre ce vorbeasti, te crezi european cu nu pupi icoane. In mod cert nu ai primit darul unor moaste. popi pupa cu drag tot ce ii viu, in lumea moderna totul este de pupat fata/verso….spor!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.