”Familie”, ”mamă”, ”Iisus” sunt cuvinte care nu trebuie traduse din română în română”

Holistic

”Nu cred în ceea ce face PSD, consider că referendumul pentru familie, așa cum este numit, este făcut doar pentru capital politic, ei fiind în descreștere. Nu cred că e o idee să definim cuvinte ca ”familie”, ”mamă”, ”bunică”, ”Iisus”, care fac parte din conștiința poporului român, dacă întrebăm pe oricine pe stradă știe ce înseamnă ”familie” în limba română. Consider că, la momentul actual în România, este neavenită o cheltuială de 20 de milioane de euro. Sunt cuvinte simple care nu trebuie traduse din limba română în limba română. La anul poate traducem și alte cuvinte pentru a face capital electoral cei de la PSD”, a spus secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silași, primarul comunei Chiochiș.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României. De asemenea, o altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu următorul text: „Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Constituţia României, republicată”.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc, cel mai probabil, în 7 octombrie.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Mateuț

  Domnule Silași, spuneți toate astea colegului și deputatului PNL, Robert Sigartău, care susține altceva, din învățământurile afacerii penticostale

  (0)
 2. class

  Domnule Primare, vreau sa va reamintesc, daca mai este nevoie, ca aceasta initiativa a trecut de Senat cu largul concurs al colegilor Dvs. senatori P.N.L., fara votul carora ea ar fi fost istorie! Asa ca sa nu fim ipocriti la maxim! Sa mai avem putina decenta! Poporul asta nu e chiar asa de tont cum il considerati voi! Asa ca pana una alta traducerea o faceti impreuna cu cei de la putere! Sa nu va plictisiti.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.