O familie din comuna Târlişua, nemulţumită de cum s-a făcut reabilitarea DJ 171. Din ce motiv

Holistic

Firma care lucrează la reabilitarea DJ 171, drumul care face legătura între Uriu şi judeţul Maramureş, a reuşit performanţa să blocheze accesul în gospodărie pentru o familie din satul Agrieş. De bună credinţă, oamenii au sesizat autorităţile locale din Târlişua, însă au fost trataţi cu ironie de consilierul primarului, Florin Horoba.

„La numărul 17 în Agrieş, constructorul, în complicitate cu Primăria Târlişua ne-a montat o balustradă care ne îngreunează accesul pe  proprietate. La sesizarea mea, Dumitru Horoba, asistentul personal al primarului, m-a luat la mișto zicând ca poarta este veche”, ne-a scris Dumitru Runcan.

 

Familia Runcan s-a adresat şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan:

„Domnule președinte, în timpul mandatului dvs. au fost realizate lucrări de drumuri pe care doar în vis  îndrăzneam sa ni le închipuim. De exemplu, modernizarea în totalitate a DJ Uriu – limită cu judeţul Maramureş. Dar se pare ca acum la final de lucrări apar mici probleme care sa umbrească lucrările de anvergură care s-a un executat. În Agrieş, amenajarea șanțurilor, podeţelor, intrărilor în gospodarii se apropie de final și se pare că intrarea în gospodăria familiei noastre va rămâne de izbeliște, nici podeț, nici rigol, nici măcar 2-3 metri de asfalt”, a sesizat familia Runcan în data de 20 august.

Preşedintele CJ a răspuns atunci: „Am discutat cu colegii mei de la Direcția Tehnică și vor face o vizită în teren să vadă situația exactă. Rugămintea mea este să ne dați o adresă”.

Familia Runcan a oferit adresa, dar nu a văzut nicio schimbare, aşa că i s-a adresat din nou şefului CJ: „Domnule președinte revin la sesizarea din 20 august și vă informez că încă suntem singura gospodărie din Agrieş care nu are amenajată intrarea din DJ 171”.

Sătui să aştepte, oamenii ne-au scris la redacţie, în speranţa că cineva le va asculta nemulţumirea şi va face ceva pentru ca şi ei să poată intra pe proprietatea lor, chiar dacă poarta nu e tocmai nouă.

Lucrările la DJ 171 sunt executate de firma Dimex Company SRL.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Banul public

  Conslierul primarului ar trebui dat afara pentru raspunsul la misto la adresa cetateanului. Acest mistocar Florin Horoba uita ca salarul lui vine de la cetatean, iar faptul ca e consilier, trebuie sa fie in slujba cetateanului la fel ca si primarul. Daca la adresa respectiva era vreun neam sau prieten cu Raducu, ori ceva lingau greu din partid era de mult rezolvata treaba. Stimate cetatean iti ramane doar speranta la fel ca si multor bistriteni care locuiesc pe strazi fara iluminat public de peste 14 ani. Stam ca animalele in bezna iar la raducu pe strada si la primar sau altor lingai din partid cu nodul de la cravata cat bostanul, au iluminat public pentru curte. Platim impozite sa aiba bugetarii salarii nesimtite iar ei nu-si fac treaba.

  (0)
  • radu

   ca animalele in bezna???? serios??? in bezna cui??? a mintii??? punti-va si voi becuri in curte nu asteptati sa vina Raducu sa va puna!!!! bine ca v-a facut drum asfaltat!!!!!!!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.