Extinderea Secției ATI a Spitalului Județean Bistrița, finalizată. Urmează modernizarea

Holistic

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, anunță că ”etapa I – Extinderea, din proiectul “Extindere, modernizare și dotare a secției ATI” a fost finalizată. De marți, pacienții secției ATI vor fi mutați în zona finalizată pentru a putea începe lucrările de modernizare a locației prezente. Lucrările vor dura aproximativ 40 de zile, timp în care secția de ATI va funcționa cu un număr mai redus de paturi. Vă mulțumim pentru înțelegere”.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Unității de Transfuzii Sanguine (UTS), în valoare de 13,6 milioane lei (3 milioane euro), este finanțat cu bani guvernamentali prin Ministerul Sănătății. Cofinanțarea din bugetul județului este de 10%. Din valoarea totală a contractului, 6,5 milioane lei (1,4 milioane euro) sunt alocați pentru echipamente medicale. Lucrările de modernizare vor crea condiții de confort medical la nivel hotelier. Fiecare dintre cele 20 de paturi va fi dotat cu aparatură medicală care va asigura toate condițiile pentru menținerea funcțiilor vitale. Din punctul de vedere al suprafeței, secția se va extinde de la 284 mp la 710 mp. Materialul care va fi utilizat pentru placarea pereților și a altor spații este cu activitate permanent bactericidă, ceea ce înseamnă de 100.000 de ori mai puține bacterii. Lucrările sunt realizate de SC Depisto Star din Gheorgheni.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Ovidiu Florean

    Legea compensatiei : pe cate realizari pe atatea minusuri . Nici n-au apucat sa-l puna in functiune ca CT-ul ( Computerul Tomograf ) s-a si stricat . Culmea e ca la privati nu se strica si acum , cu CT-ul la purtator , spitalul deconteaza bani cu nemiluita la privati . Cand vom avea si noi chirurgie cardio , microchirurgie , chirurgie pediatrica samd , si nu vom mai vedea elicopterul ca duce pacientii la Mures , ne vom putea lauda cu spitalul nostru , la modul la care PSD se lauda deja .

    (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.