Expoziţii cu tema ”Primul Război Mondial”. Creţu: Atragem atenţia că războaiele nu s-au terminat

Holistic
De Zilele Bistriţei, la Galeriile ”Casa cu lei” a fost vernisată expoziţia de fotografie ”Primul Război Mondial în judeţul Bistriţa-Năsăud”, iar la Primărie s-a deschis o expoziţie de filatelie. ”Sunt menite să ne reamintească faptul că atunci când luminile se sting nu se mai vede nimic”, a spus Ovidiu Creţu (FOTO).

Expoziţia foto ”Primul Război Mondial în judeţul Bistriţa-Năsăud” de la Centrul de artă tradiţională ”Casa cu lei” este realizată de Ana Maria Neniţoiu, iar la vernisaj au fost prezenţi primarul Ovidiu Creţu şi directorul Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma. Majoritatea pozelor sunt despre Detaşamentul ”Victor Rusu”, dar arată şi momente de la spitalul de campanie din Bistriţa şi din alte locuri din judeţ.

”Anul 2014 în toată Europa este dedicat unor acţiuni de comemorare a primei mari conflagraţii mondiale. La fel facem şi noi, aşa că organizăm Zilele Bistriţei sub aceste auspicii. Expoziţia este menită să ne reamintească faptul că atunci când luminile se sting nu se mai vede nimic. L-am citat pe prim-ministrul englez din vremea respectivă, care spunea că luminile Europei s-au stins. Prin aceste expoziţii dorim să atragem atenţia că nu s-au terminat războaiele. Am crezut multă vreme că Al Doilea Război Mondial este ultimul şi că n-o să mai fie niciodată. Iată că viaţa reală ne contrazice, aici la doi paşi de noi putem să asistăm la declanşarea unei conflagraţii cu repercusiuni nebănuite. Sper ca oamenii care conduc destinele lumii să aibă înţelepciunea să evite aşa ceva. Noi vrem să arătăm tinerelor generaţii, dar şi celor cu părul alb, că în astfel de situaţii omenirea e bine să se coalizeze pentru pace. Dorim să transmitem un astfel de mesaj de pace şi armonie. Apreciez calitatea pozelor şi a prezentării”, a declarat Ovidiu Creţu.

În sala mare de şedinţe a Primăriei Bistriţa a fost vernisată expoziţia filatelică ”100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial – Filex Transilvanica, ediţia a XX-a”, organizată de Societatea Filatelică Bistriţeana, preşedinte Mircea Calu.

”În fiecare an, cu ocazia Zilelor Bistriţei, se organizează o expoziţie filatelică. În general am cerut să fie cu tematica simpozionului, în anii trecuţi n-a fost chiar simplu, nu e uşor să faci expoziţie legată de energia regenerabilă. Anul acesta lucrurile s-au potrivit de minune şi filateliştii din ţară au adus la Bistriţa părţi ale trecutului nostru din perioada primului Război Mondial, într-o expoziţie frumoasă şi semnificativă”, a menţionat primarul Creţu.

Mai multe imagini, pe pagina noastră de Facebook!

1 expo razboi 22 aug 22 expo razboi 22 aug 3 expo razboi 22 ag 4 expo razboi 22 aug 5 expo razboi 22 aug 6 expo razboi 22 aug 7 expo razboi 22 aug 8 expo razboi 22 aug

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.